Skip to content

Joaquín Achúcarro dirigirà els Premis Iturbi

02/01/2020
Glòria Tello - Premis Iturbi (foto: Abulaila)
Comarca: València

Fa uns dies la diputada dels Premis Iturbi, Glòria Tello, anuncià que XXI edició del Concurs Internacional de Piano de València Iturbi tindrà la Direcció Artística i Presidència del jurat del concertista internacional Joaquín Achúcarro. A més, hi haurà també un Comité Assessor format pels pianistes Emma Jiménez, Josu de Solaun, Carles Marín i Óscar Oliver.

La pròxima edició tindrà lloc des del 23 de juny al 3 de juliol de 2021, al Teatre Principal de València. L’Orquestra de València serà la formació que intervinga en les dos fases finals del concurs. Prèviament, i a partir de l’1 de setembre, podran enviar-se les gravacions en vídeo de les persones candidates. Més informació: pianoturbi.com

Tello indicà que “l’Iturbi és un referent musical a València i a la resta de l’estat Espanyol, però ho és sobretot i, molt especialment, en l’àmbit internacional, convertint-se en un reclam cultural i musical que ha reunit a la nostra terra, al llarg dels 40 anys d’existència, l’excel·lència del panorama pianístic mundial”.

El compositor resident

Una de les novetats anunciades és que es crea la figura del compositor resident. En este cas Òscar Colomina escriurà una obra comissariada per a esta nova edició del concurs. Esta obra serà interpretada de manera obligatòria per tots els participants que arriben a la segona prova.

Quant a la imatge gràfica, esta serà creada pel dissenyador Daniel Nebot.

Joaquín Achúcarro

El pròxim director dels Premis Iturbi, Joaquin Achúcarro, debutà als 13 anys i la seua carrera professional va començar després de la seua victòria en la Competició Internacional de Liverpool de 1959, i que el va portar al seu debut a Londres, amb l’Orquestra Simfònica d’eixa ciutat.

Ha treballat en més de 60 països, i com a solista amb més de 200 orquestres. I ha rebut els dos més alts honors en les Arts: en 1992 el Govern espanyol li va atorgar el Premi Nacional de Música, i en 1996 va ser anomenat cavaller pel Rei Juan Carlos amb la Medalla d’Or de Belles Arts. La UNESCO el va anomenar “Artista per a la Pau 2000” en reconeixement al seu “èxit artístic extraordinari”.

Des de setembre de 1989, ocupa el càrrec especial de Joel Estes Tate Chair en la Southern Methodist University, Dallas, Texas.

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.