El voluntariat pel valencià tancà la quarta edició

Voluntariat pel valencià
Voluntariat pel valencià

L’Hemicicle de l’Ajuntament de València va acollir el passat dia 4 l’acte de tancament del “Voluntariat pel valencià” en la seua quarta edició. Esta iniciativa fomenta l’ús del valencià i millora la competència lingüística del personal municipal. En esta edició han participat 123 persones dels vora 750 del total de l’activitat.

L’acte va estar presidit per la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, emmarcat en el Pla de Formació Municipal. Entre els objectius d’este projecte destaca el de «normalitzar el valencià tant en l’administració com al carrer», indicà.

Notario celebrà que dos mesos i mig després de presentar la quarta edició d’esta iniciativa, el personal municipal ha protagonitzat novament un «intercanvi cultural i lingüístic enriquidor».

Respecte i amor per la nostra cultura i la nostra llengua

La regidora manifestà que «Proporcionar-vos seguretat i millorar així la vostra capacitat per a comunicar-vos en Valencià és l’objectiu principal d’esta iniciativa, però no l’únic. El «Voluntariat pel valencià» té, crec jo, altre propòsit menys pràctic però més valuós, aspira a fomentar el coneixement, el respecte i l’amor per la nostra cultura i la nostra llengua».

I continuà dient que «És evident que durant estos últims anys ha augmentat molt l’ús del valencià en la nostra institució, sobretot en la documentació municipal. S’ha ampliat l’oferta formativa, quantitativament i qualitativament, amb una gran resposta per part del personal, incloent-hi el que esta activitat  la setmana que ve es presentarà també a la Universitat Popular. I s’han dut a terme diverses iniciatives de dinamització en la societat, amb joves i adults”

Notario va fer notar també que no tot està fet: “Però encara queda molt per fer per a normalitzar l’ús del valencià dins de l’Ajuntament i també per contribuir a estendre’l a altres àmbits de la vida ciutadana impulsant la normalització de la presència del valencià en les xarxes socials del govern municipal, amb la seua utilització en la publicitat institucional, amb accions per prestigiar el valencià com ara la formació, o en l’organització de conferències o trobades tècniques, científiques i professionals entre d’altres. I eixe és sense cap dubte el nostre següent repte».

Continuïtat assegurada

Esta iniciativa, anuncià Notario, tindrà continuïtat, per a que «el valencià avance en el nostre Ajuntament i en la nostra ciutat i, per que siga una llengua de tots i de totes». Va agrair Notario a Escola Valenciana per facilitar el material per a dur a terme l’activitat.

Treball en grups del voluntariat pel valencià

Esta activitat s’ha dut a terme en parelles o grups de treball formades per 42 funcionaris i funcionàries valencianoparlants que s’han prestat com a voluntaris per parlar en valencià amb 81 companys i companyes que volen aprendre esta llengua o millorar el nivell que ja en tenen.

Les reunions han tingut lloc setmanalment en trobades d’una hora, amb material didàctic, quaderns i altres eines per recrear situacions reals.

En este acte  algunes d’estes persones han llegit textos de Bernat Capó, Empar Lanuza i Vicent Andrés Estellés, fent mostra dels seus avanços.

En l’acte també ha participat Vicent Font, responsable del Voluntariat pel valencià d’Escola Valenciana, qui ha animat a parlar i escoltar valencià així com a rebre estes sessions formatives «com un regal».

Luisa Notario
Voluntariat pel valencià
Print Friendly, PDF & Email