Skip to content

El transport públic serà gratuït a Ontinyent en 2020

25/09/2019
Jorge Rodríguez anuncià transport públic gratuït a Ontinyent
Comarca: Vall d'Albaida

Este dimarts passat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, anuncià que l’1 de gener de 2020, quan acabe el contracte vigent, el transport públic d’Ontinyent passarà a ser gratuït.

Entre les novetats a afegir a la notícia, Rodríguez explicà que hi haurà dos línies d’autobús fixes. A més, les parades estaran geolocalitzades. Rodríguez indicà que  «amb aquestes mesures volem llançar a la població un missatge molt potent en favor del transport públic, la reducció d’emissions de gasos contaminants i, en definitiva, en contra del canvi climàtic que tant de mal comença a fer-nos».

En la presentació d’este anunci del transport públic gratuït a Ontinyent, l’acalde estigué acompanyat per les regidores Sayo Gandia (Medi Ambient) i Inma Ibáñez (Transport). Rodríguez afirmà que una vegada es pose en funcionament esta iniciativa «ja no n’hi haurà cap excusa per a no utilitzar el transport públic».

L’acalde ha lamentat que cap empresa es presentara al concurs per adquirir un autobús elèctric, encara que això puntuarà l’oferta que aporte vehicles elèctrics, híbrids o a gas.

Per la seua banda, Sayo Gandia explicà que “promoure la utilització del transport públic enlloc dels vehicles privats, afavoreix la reducció de les emissions de contaminants. Segons els estudis que es van fer amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), podríem aconseguir una reducció de 300 tones anuals de C02, un dels responsables de l’efecte invernacle; i de prop de 800 kgs anuals d’Òxid de Nitrogen, relacionat amb la formació de l’ozó troposfèric”.

Finalment, Inma Ibáñez indicà que “no tenim constància de serveis com aquest amb gratuïtat permanent a Espanya, tot i que a Europa si que hi ha precedents. En França són més de 20 els municipis que aposten per mesures com aquesta, destacant l’èxit que està tenint a Dunkerque; a Tallin, en Estonia, també va haver bons resultats; Luxemburgo ho instaurarà a tot el país en març de 2020”.

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.