Acord de l'Ajuntament de València contra la violència de gènere amb els vots de PP, Compromís i PSPV

Este passat dimarts, l'Ajuntament de València ha pres una decisió crucial en la lluita contra la violència de gènere. El Ple, amb el suport majoritari dels regidors i regidores de la corporació, ha ratificat l'acord que reafirma el compromís amb el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Esta acció respon a la invitació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per recolzar iniciatives que busquen un futur sense violència contra les dones.

Índex / Índice
  1. Una decisió amb suport transversal
  2. Compromís compartit en la prevenció de la violència de gènere
    1. Coordinació i suport integral a les víctimes
  3. Un pas ferm cap a la igualtat

Una decisió amb suport transversal

L'acord, que ha comptat amb el suport de PP, Compromís i PSPV, destaca la importància de les administracions locals en el desenvolupament del Pacte d'Estat. És una mostra clara de tolerància zero davant qualsevol acció violenta contra les dones, independentment de la seua intensitat. Este acord contra la violència de gènere ha tingut l'oposició dels membres de VOX.

En este sentit, la regidora de Compromís, Lucia Beamud, ha destacat "la importància del llenguatge, que ha de deixar clar que la violència masclista no és abstracta". Esta coincidència de posicions entre diferents partits reflectix la necessitat de col·laboració i consens enfront d'un problema que afecta a tota la societat.

Compromís compartit en la prevenció de la violència de gènere

El Ple també s'ha adherit a la declaració institucional de la FEMP, insta a la renovació del Pacte d'Estat en seu parlamentària i encoratja les entitats locals a desenvolupar programes de conscienciació a les escoles i centres de majors per prevenir la violència de gènere.

Coordinació i suport integral a les víctimes

La ratificació d'este acord destaca la importància de la coordinació entre tots els actors involucrats per donar una resposta integral a les víctimes. S'exigix la implementació de projectes que promoguen la inserció laboral de les dones i assegurin la seua atenció i recuperació.

Diana Ximena, en representació de ‘Per tu dona’, una associació que dona suport i ajuda “a les dones migrants que patixen violència de gènere i maltractament en silenci, mentre són anul·lades emocionalment”, ha sol·licitat, abans del debat, “polítiques transversals i a llarg termini per a erradicar esta xacra que afecta a totes les dones pel fet de ser-ho”. Esta crida posa de manifest la diversitat de les víctimes i la necessitat d'una aproximació inclusiva en la lluita contra la violència de gènere.

Un pas ferm cap a la igualtat

Amb esta decisió, l'Ajuntament de València fa un pas ferm cap a la igualtat i posa de manifest el seu compromís real en la lluita contra la violència de gènere. Esta iniciativa no és només un gest polític, sinó una acció concreta per construir una societat lliure de violència masclista.

Infoguiavalencia

Relacionades / Relacionadas

Go up