RSS Ocio

III Trobada Nacional d'Aquarel·listes "Ciutat de València"

El centre de València s'omplirà de demostracions de pintura a l'aire lliure als jardins del Parterre i en el Centre del Carme.

 

Els carrers del centre de la ciutat de València seran un punt de trobada per als amants de la pintura els dies 21 i 22 la pintura, gràcies a la celebració del III Trobada Nacional d'Aquarel·listes "Ciutat de València", organitzada per l'Agrupació d'Aquarel·listes Valencians.

El Parterre i el Centre del Carme acolliran tant exposicions com demostracions de pintura a l'aire lliure, i hi haurà presència de figures destacades de l'aquarel·la com Miguel Torrús.

La inscripció és gratis per a qui vullga participar en estes jornades pictòriques, al final de cada una de les quals s'exposaran els treballs fets.

Programa

 DISSABTE 21 D'OCTUBRE DE 2017

Marí: 9:00 H. Plaça d'Alfons el Magnànim (El Parterre)

- Entrega de credencials i d'informació als participants en la trobada.

- Arreplegada de l'import del sopar de fraternitat (35 euros) i entrega del tiquet corresponent.

- 10:00 h. Demostració d'aquarel·la per part de D. Miguel Torrús (artista resident de Winsor&Newton).

Una vegada entregada la documentació, els pintors triaran el lloc per a realitzar les seues obres, principalment pel centre històric.

El dianr serà a càrrec dels participants.

Vesprada: 17:00 Els participants es concentraran en la Plaça d'Alfons El Magnànim.

Els participants exposaran els treballs fets durant el matí per a la seua exhibició en la mateixa Plaça. Cada pintor exposarà la seua obra en el seu propi cavallet.

- Es farà una demostració d'aquarel·la per part d'un reconegut pintor. Nit: 9:00 h. còctel i 10:00 h.

SOPAR DE FRATERNITAT (35 EUR) en el Restaurant Agricultura, (C/ Comèdies 12, València) .

- DIUMENGE 22 D'OCTUBRE DE 2017

Matí: 10:00 H - Porta del Centre del Carme (C/ Museu, 2 - junt a l'Església del Carme).

- Es podrà pintar dins de l'edifici del Centre del Carme o pel casc històric.

A les 12:30 H. s'exposaran les obres en un dels Claustres del Centre del Carme. Cada pintor exposarà la seua obra en el seu propi cavallet.

Sobre les 14:00 Hores, per a qui estiga interessat hi ha previst un dinar informal en un bar el la mateixa Plaça del Carme (places limitades)


DURANT EL MATÍ DEL DIUMENGE, la botiga de belles arts Rafael Vidal, situada prop del Museu del Carme (C/ Blanqueries, 8) romandrà oberta en horari de matí per a atendre els participants en la trobada, proporcionant-los descompte en el material que necessiten.

Més informació i formulari d'inscripció

Mòduls i trenet a València Nord

Hi haurà una gran maqueta i un circuit a escala de cinc polzades.

 

El pròxim cap de setmana hi haurà una distracció important per a grans i xics en València Nord per tindre lloc la Trobada internacional de Mòduls de Maquetes Ferroviàries CIM-HO. Està organitzat pel Grup Ibèric de Mòduls HO, entitat constituïda per espanyols i portuguesos amb passió ferroviària en general, però principalment pels trens a escala reduïda HO (16,5 mm. d'ample de via). Unixen trams amb instal·lacions normalitzades per a crear grans maquetes adaptades a l'espai disponible i poder jugar revivint composicions actuals i d'èpoques passades.

Usen el sistema de conducció digital que permet a cada participant ser maquinista d'una composició usant tan sols un Smartphone, una tauleta tàctil o alguns dels últims comandaments sense cables, però estant atents als caps d'estació i de circulació en una simulada explotació real amb horaris i maniobres.

La maqueta modular gegant la instal·laran en el vestíbul de l'estació València Nord.

Atractiu especial serà el circuit a escala de cinc polzades (12,7 cm.) que muntaran davant de la fatxada principal de l'estació i on grans i xics podran viatjar en trens remolcats per xicotetes locomotores.

D'accés gratuït, la trobada ferroviària començarà el divendres dia 29 de 17 a 20 hores i prosseguirà l'endemà de 10 a 13:30 i 16:30 a 20 hores, i el diumenge entre les 10 i les 13:30 hores.

Estes trobades internacionals es fan cada any en una localitat diferent i ara li ha correspost el torn a la Federació d'Amics del Ferrocarril de la Comunitat Valenciana (FAFCV) que ho va sol·licitar anys arrere perquè fora una de les activitats principals per a commemorar el centenari de l'obertura al servici de la terminal valenciana, efemèride que es va complir el passat 8 d'agost.

Módulos y trenecito en València Nord

Premiados Premi Iturbi

El Palau de la Música va acollir totes les proves d'este Concurs Internacional.

 

La 20 edició del Premi Iturbi, Concurs Internacional de Piano de València, que promou la Diputació de València, va quedar clausurat el passat 23 de setembre, en una gala en la qual el màxim guardó el va obtindre obtindre Fátima Dzusova, qui va rebre el premi de mans del diputat de Cultura, Xavier Rius. La dotació econòmica és de 18.000 euros, edició d'un CD i diversos recitals i concerts.

Per la seua banda Saeyoon Chon va obtindre el segon premi, i va rebre el premi del director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos. El tercer el va entregar la diputada del Grup Ciutadans en la Diputació de València, Mamen Peris, a Jorge Nava i el Cap del Servici de Cultura de la Diputació, Mario Carrión, li l’entregà al quart classificat, Andrei Ivanov.

En estos casos el segon, tercer i quart van rebre 12.000, 6.000 i 4.000 euros respectivament, concedits també per la Diputació de València.

Aya Sakamoto i Juan Vila van rebre de mans del president de la Societat Filharmònica de València, Juan Carlos Fernández Nieto, el quint i sext premi, els quals tenen una dotació de 3.000 euros (a càrrec de l'Ajuntament de València) i 1.900 euros (Societat Filharmònica de València) respectivament.

Gala Premi Iturbi

Premis especials

A més, es van entregar també els Premis especials, en este cas de mans dels patrocinadors del concurs, i que tenen una dotació de 1.500 euros.

Luis Clemente va entregar el Premi “KAWAI” a Jorge Nava, espanyol millor classificat. Javier Bengoechea el premi Yamaha música Europegmbhibérica S.A.U. al millor intèrpret de Música Contemporània, concedit exaequo a Saeyyoon Chon i Aya Sakamoto. Javier Clemente el premi Clemente Pianos al millor finalista, a Jorge Nava. I Joaquín Soriano l Premi Ricardo Samper al “Millor intèrpret de música espanyola” a Andrei Ivanov.

Jurat internacional

El jurat, que va visitar el dijous anterior a la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, va estar presidit per Joaquín Soriano, i va tindre com a vocals a Justes Dvarionas, Homer Francesch, Nino Kereselidze, Andrea Lucchesini, John O’conor, Kiai Nara, Fernando Puchol i Natalia Troull, i com a secretari el cap del Servici de Cultura de la Diputació, Mario Carrión.

Jurado Premi Iturbi y Glòria Tello

L'Orquestra de València a la plaça de l'Ajuntament

El concert va ser oferit per l'Orquestra de València.

Per primera vegada la plaça de l'Ajuntament va acollir un concert de l'Orquestra de València. Va ser el passat 23 de setembre i està emmarcat en el 30 aniversari del Palau de la Música, així com el 75 de la pròpia Orquestra.

Esta iniciativa de concerts al carrer se suma a les activitats que ja han tingut lloc en les places del Patriarca, Lope de Vega i de la Mare de Déu el passat mes d'abril.

En este cas la regidora de Cultura, Glòria Tello, va destacar la importància d'este concert en la plaça pel fet que "és la primera vegada en la història que l'Orquestra de València oferix un concert als valencians i valencianes a la plaça de l'Ajuntament”. “Com sabeu”, continuà, “el nostre projecte de Palau Obert consistix en acostar este recurs a la ciutadania: que totes i tots se n'adonen que tant el Palau com l'Orquestra de València tenen molt a oferir.”

Tello valorà esta actuació de manera positiva quan digué que “estem convençuts que eixir a la principal plaça de la ciutat i oferir un concert gratuït amb un programa popular com este és també una forma d’acostar-nos a la gent”. “I fent un joc de paraules”, ha continuat Tello, “el fet que la nostra Orquestra torne a eixir al carrer durant la Setmana de la Mobilitat és també una mostra de la ‘mobilitat’ que la cultura està tenint a la ciutat amb l'objectiu d'afavorir-ne l’accés i gaudir com a dret social que és, i sempre, des del reconeixement de la figura dels seus professionals, persones que es deixen la pell per fer cultura i oferir-la perquè totes i tots siguem un poquet més lliures.” 

Els assistents a la plaça van poder disfrutar de peces com "My fair Lady" de Loewe, "El Rei i jo" de Rodgers i Hammerstein, l'obertura de Capitan Blood de Korngold, La Strada i El padrí de Rota, La missió i Cinema Paradiso de Morricone, i La llista de Schindler, Indiana Jones i l'adaptació del tango "Por una cabeza" de Carlos Gardel, les tres últimes de John Williams. L'Orquestra va actuar dirigida pel Mestre Rodrigo Tornillo.

El público llenó la plaza
El públic va omplir la plaça


La Orquestra de València en la plaza Lope de Vega
L'Orquestra de València a la plaça Lope de Vega

La Orquestra de València en la plaza de la Virgen
L'Orquestra de València a la plaça de la Mare de Déu

ElTenedor.es presentà INSIDER al restaurant Ameyal

El restaurant Ameyal va acollir esta presentació i inaugurà la seua nova carta.

La pàgina web de reserves de restaurants ElTenedor.es va presentar la seua nova secció dedicada als restaurants més top de les diverses ciutats en les quals té activitat, el projecte INSIDER, que arriba a València i Alacant i incorpora els millors restaurants de les dos ciutats.

La presentació va tindre lloc al restaurant Ameyal, incorporat a INSIDER i especialitzat en menjar mexicà, i que ha aconseguit l'excel·lència de Tripdavisor.

Isidro de ElTenedor.es presentó INSIDER

 Els representants d'ElTenedor.es van explicar que INSIDER reunix als restaurants de referència, els considerats més "top" de cada ciutat, sense que açò estiga associat sempre a uns preus més elevats, com es podria pensar en un primer moment, ja que també poden pertànyer a esta classificació locals que oferixen una cuina "trencadora", nova, i que arriben a una excel·lència encara que els preus no siguen elevats.

INSIDER es planteja a més com una secció"viva", en la que els restaurants poden entrar però també eixir d'esta classificació, en el cas que deixen de complir els requisits pels quals en el seu moment van ser triats, entre els que es troben tindre una puntuació superior a 9 i més de 50 comentaris de clients.

INSIDER també oferix als restaurants associats el sistema de "empremta bancària", dirigit als restaurants, en un intent de garantir la reserva i contrarestar la no presència del comensal que havia reservat taula, el conegut com a "no-show". Per la seua banda els usuaris podran apuntar-se a una "lista d'espera" per a optar a una taula en l'últim minut, participar en esdeveniments dels locals, etc.

L'aparició d'INSIDER ha provocat a més que la selecció d'ofertes amb els millors preus habitual d'ElTenedor.es ara s'haja batejat com "POP".

Aplicació renovada

L'aplicació per a smartphones ja ha sigut degudament actualitzada per a incorporar esta novetats. A més de tindre un anunci que ens invita a descobrir la nova secció, apareix un apartat específic que ens mostra els locals INSIDER pròxims a la nostra posició.

ElTenedor.es app

De la mateixa manera, quan fem una busca, ara apareix tres pestanyes en la part superior: TODO, INSIDER, TOP, els continguts de les quals són evidents.

Nova carta d'Ameyal

La presentació d'INSIDER va servir per a presentar també la nova carta del restaurant AMEYAL, triat entre els 31 locals d'esta nova secció, i que va ser un perfecte amfitrió d'esta cita gastronòmica, un restaurant de gastronomia mexicana que oferix uns plats que en res tenen a vore  amb els tòpics que solen associar-se a quan pensem en la cuina d'aquelles latituds. El perfecte treball d'Óscar Asiain i el seu equip van contribuir a crear un clima perfecte perquè ElTenedor.es presentara les seues novetats.

Ací teniu els plats que vam tindre el plaer de descobrir.

Bebida refrescante

Aperitivo del chef
"Aperitivo del chef"

Ensalada de crema de aguacate y pesca curada
"Ensalada de crema de aguacate y pesca curada"

Tostada de cabrito
"Tostada de cabrito"

Enmolada con Hoja Santa (pollo relleno de plátano y hoja santa)
"Enmolada con Hoja Santa (pollo relleno de plátano y hoja santa)"

Tacos de carnitas a la limón
"Tacos de carnitas a la limón"

Lomo de atún en costra de maíz
"Lomo de atún en costra de maíz"

Selección de fruta
"Selección de fruta"

Cremoso de chocolate blanco
"Cremoso de chocolate blanco"

Miniaturas de dulces mexicanos
"Miniaturas de dulces mexicanos"

Ruud Kuijer

Esta mostra es podrà visitar fins al 9 d'abril de 2018.

El Passeig de l'Art de l'Umbracle acull des d'este dijous 14 les escultures de l'artista holandés Ruud Kuijer que per primera vegada exposa una gran exposició a Espanya.

Esta exposició, que és d'accés lliure i es podrà visitar fins al dia 9 d'abril de 2018, reunix un conjunt de 9 escultures creades per l'escultor entre 1995 i 2016, fetes en formigó armat i acer.

L'exposició INTERVAL de Ruud Kuijer és el resultat dels experiments de l'artista amb l'equilibri, la gravetat, les formes i els objectes. Cada escultura és totalment autònoma, un objecte en si mateix.

Les escultures de Ruud Kuijer es poden trobar en col·leccions de museus i col·leccionistes privats d'Holanda, Bèlgica, Alemanya i Estats Units. Ha realitzat projectes permanents a gran escala en Melbourne (2009) i Ciutat de Panamà (2016).

Presentació de Russafa Escènica

Hi haurà 19 peces escèniques, del 14 al 24 de setembre.

Dimarts passat es va presentar la sèptima edició de Russafa Escènica, que ha volgut tornar als seus orígens amb el lema “Camins”. Segons va indicar el director artístic del festival, Jerónimo Cornelles, “Hem decidit tornar als orígens, perquè el públic puga gaudir de tot”.

Este festival oferirà 19 peces escèniques que ompliran Russafa d'activitat del 14 al 24 de setembre. Cornelles va voler agrair la col·laboració de l'Ajuntament al dir que “La cultura no és estanca, des de totes les regidories es pot sumar”.

Per la seua banda la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, va indicar que “Projectes com Russafa Escènica van més enllà, no són només projectes culturals, sinó que també són socials i de ciutat, i no podria ser d’una altra manera sinó que els donàrem suport i estiguérem amb ells”, i va afegir que “És una sort tindre a València gent com la de Russafa Escènica i els projectes que duen a terme són una manera d’acostar la cultura a la ciutadania”.

Com déiem hi haurà 19 peces dividides en “Hivernacle”, “Catorze vivers” i “Quatre boscs”, que busquen oferir una programació el més diversa possible.

Isabel Lozano, presidenta de la Junta Municipal de Russafa, va indicar que “Des de la Junta Municipal de Russafa donem l’enhorabona i la benvinguda a una nova edició de Russafa Escènica, que més enllà de ser un aparador molt interessant per a les companyies i els grups de teatre de la nostra ciutat és també un espai de dinamització social i cultural del barri i de la ciutat”, i va afegir que este festival “genera un espai de reflexió molt interessant i que està molt connectat amb les problemàtiques que ara mateix hi ha al barri de Russafa”.

Per a la present edició s'han presentat 170 projectes de llocs com Madrid, Barcelona, les illes Balears, Mèxic o Argentina. A més del cartell escènic s'han programat sis activitats satèl·lit que acullen activitats com el cine, l'arquitectura o la música.

María Oliver i Olga Álvarez

Propostes com La Zaranda, Alberto San Juan, Arcángel, Estrella Morente o Cesc Gelabert componen la seua programació.

La regidora d'Acció Cultural, María Oliver, va presentar la nova programació del Teatre El Musical (TEM), que “consolida l'aposta per la línia contemporània, amb propostes de qualitat i per a tots els públics”, segons va indicar Oliver, el qual va estar acompanyada per la coordinadora artística del TEM, Olga Álvarez.

En la nova programació participaran companyies com La Zaranda, l'actor Alberto San Juan, les figures del flamenc Arcángel i Estrella Morente o ballarins tan prestigiosos com Cesc Gelabert.

La programació s'inicia el 14 d'octubre a les 20:00 hores, a través d'una festa pels carrers del barri de Poblats Marítims, i on les cinc bandes de música d'este barri seran protagonistes, les quals faran cinc recorreguts diferents, per a confluir a la plaça del Rosari i fer allí una actuació conjunta. Tot seguit el vestíbul del teatre acollirà l'exposició “Mes que un teatre”, en què han participat més de 100 persones entre veïnes i veïns del barri i espectadors.

Suport a la creació valenciana

Oliver va afirmar que es va a “recolzar la creació valenciana, i prova d'això és la presència de propostes locals, tant de teatre com de dansa. Per segon any consecutiu s'aposta pels circuits per a donar visibilitat al treball de coreògrafes i coreògrafs, així com l'oportunitat a jóvens, amb plataformes com Circula! o València Dàncing Forward. A més, la jove companyia Antescollado, dirigida per Joaquín Collado, ballarí de La Veronal, estrenarà el seu nou treball després de presentar-lo a la Biennal d'Albània. El TEM va participar en este projecte l'any passat amb la residència artística per a la creació d'esta peça”.

Oliver va indicar també que “la gestió directa de l'Ajuntament està donant bon resultat i estem molt satisfets de la resposta de la ciutadania en general i en la del barri en particular”.

Olga Álvarez afirmà que gràcies a esta programació “es consolida el projecte d'El Musical, que és ja un espai de referència de la ciutat en el seu vessant divulgatiu i creatiu i en la seua funció com a centre cultural de proximitat”, i va afegir que “en estos dos anys continuem treballant en un projecte que va nàixer amb uns objectius d'accessibilitat universal, vocació de servici públic, cultura comunitària i una aposta pels nous llenguatges escènics de qualitat, així com el suport a l'escena local en un entorn multicultural com és el nostre districte marítim”.

Tallers Formatem

Durant la nova temporada continuaran funcionant els tallers de circ i capoeira, així com workshops que tenen lloc junt amb el laboratori de creació i formació en l'àmbit de la performance Diàleg Obert. També tindran lloc tallers de dansa, un impartit per Sandra Gómez i un altre per Rocío Pérez i Tatiana Clavel. A més hi haurà un taller de teatre. Este laboratori de creació estarà coordinat per Anna Albadalejo, Isabel Caballero, Begoña Tena, Eva Zapico i Zahira Montalvo.

Finalment el TEM inicia una nova relació amb el Teatre La Estrella, amb un taller de professionalització de titelles i titelles per a adults que vullguen dedicar-se a esta professió, i que és una experiència única a Espanya. 

Més informació: http://www.teatreelmusical.es/

Presentació d'À Punt

La nova televisió valenciana començarà a emetre a principis de 2018.

 

El Jardí Botànic de València ha sigut el lloc triat per a presentar a la societat la imatge corporativa de la nova ràdio i televisió valencianes, À punt, de la que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que serà un instrument útil per a “enfortir una societat democràtica avançada”.

En l'acte han estat presents també a presència de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón.

À Punt posarà en marxa una web abans d'acabar l'any i iniciarà les emissions de la ràdio, segons ha explicat la directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, Empar Marco, qui ha anunciat que la televisió iniciarà les seues emissions durant el primer trimestre de 2018.

Marco ha explicat que la música que acompanyarà el logo com a sintonia és de Carles Chiner, la qual s'escoltarà en la ràdio.

Per la seua banda Enrique Soriano, president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, ha volgut destacar que el naixement de la marca ha sigut democràtic, triant la d'After Share, d'entre les 92 propostes presentades. Respecte el logo triat ha comentat que és una marca senzilla, lleugera i amb una paleta de colors sense artificis, que perdure en el temps.

Gilbertástico

És una activitat del restaurant Mar de Avellanas i Cervezas Alhambra.

Este passat dijous la plaça del Patricarca es va omplir de la fusió d'estils musicals a càrrec del cantautor valencià Gilbertástico, en un concert oferit dins del projecte cultural La Plaza se Mueve, a càrrec del restaurant Mar de Avellanas i Cervezas Alhambra.

Este projecte va començar el passat mes de maig i continuarà durant els pròxims mesos, i en el que també s'inclouran activitats de dansa fins als brunch and music, passant pels mercats tradicionals o les actuacions musicals en directe.

Gilbertástico

Pàgines