RSS Ocio

Gilbertástico

És una activitat del restaurant Mar de Avellanas i Cervezas Alhambra.

Este passat dijous la plaça del Patricarca es va omplir de la fusió d'estils musicals a càrrec del cantautor valencià Gilbertástico, en un concert oferit dins del projecte cultural La Plaza se Mueve, a càrrec del restaurant Mar de Avellanas i Cervezas Alhambra.

Este projecte va començar el passat mes de maig i continuarà durant els pròxims mesos, i en el que també s'inclouran activitats de dansa fins als brunch and music, passant pels mercats tradicionals o les actuacions musicals en directe.

Gilbertástico

Societat Musical “la Primitiva” de Rafelbunyol

El Palau de la Música ha tornat a acollir esta cita bandística.

Gràcies als 387 obtinguts la Societat Musical "la Primitiva" de Rafelbunyol ha guanyat la Secció Primera del Certamen Internacional de Bandes "Ciudad de València", celebrat este cap de setmana al Palau de la Música.

La Unión Musical Cartagonova (Murcia) ha quedat en segon lloc amb 325,5 punts, mentres que la Agrupación Musical do Rosal (Pontevedra) ha ocupat el tercer lloc en obtindre 320,5 punts. Actuà com a invitada la Grand Symphonic Winds (EE.UU.).

Quant a la dotació econòmica per a la secció segona ha sigut de 6.000 euros per a la guanyadora, 3.000 euros per a la segona i 2.000 euros per a la tercera.

Societat Musical “la Primitiva” de Rafelbunyol

Societat Musical “la Primitiva” de Rafelbunyol

Maqueta de València Nord (foto: Esteban Gonzalo)

Esta exposició mostra una gran maqueta de l'Estació del Nord que està exposada a una sala de la terminal d'alta velocitat Joaquín Sorolla.

L'Estació del Nord, actual València Nord, que el pròxim 8 d'agost complirà cent anys de la seua obertura al servici públic, exhibirà a la bella Sala dels Mosaics i la seua annexa ex restaurant la major part de les fotografies, plans, restes arquitectòniques i una maqueta de l'entramat de la coberta metàl·lica de la terminal ferroviària que fins al passat 15 de juny van estar a l'Ateneu Mercantil de València.

La resta de les fotografies històriques les han col·locades al voltant d'una gran maqueta de l'estació que està exposada a una sala de la terminal d'alta velocitat Joaquín Sorolla. Ambdós exposicions es podran visitar fins al 10 de setembre.

La Centenària estació, que va ser declarada Monument Històric Artístic en 1983, unix utilitat amb bellesa. Arquitectònicament és un compendi de disseny, decoració i proporcionalitat, i, al mateix temps, una exaltació de València a través de la temàtica i els materials empleats. La Companyia dels Camins del Nord d'Espanya, la Nord, li va encarregar al seu arquitecte, el valencià Demetrio Ribes Marco, un edifici que expressara: la importància de l'agricultura valenciana, amb la taronja a l'avantguarda, i la categoria d'una companyia ferroviària amb clares perspectives de futur i unint velocitat amb seguretat.

Un segle mirant al centre històric, la cèntrica porta d'entrada i eixida diària per a moltes desenes de milers de viatgers, per a compres, treball, estudis o oci.

Un edifici de gran vàlua arquitectònica que ha arribat a centenari gràcies a l'estima popular i a l’interés i tenacitat del Col·legi d'Arquitectes de València, d’altres importants entitats valencianes i dels Mitjans de comunicació (Las Provincias, Levante, Valencia Fruits, Tele Exprés,….), que van aconseguir que no prosperara el perill d'especulació urbanística en els anys setanta del segle passat que tant va perjudicar pobles i ciutats d'Espanya. Si l'hagueren derrocat estaríem lamentant la pèrdua d'un de les tres icones del modernisme a València.

Fotografía de la exposició (foto: Esteban Gonzalo)

Demetrio Ribes en la Sala Mosaicos (foto: Esteban Gonzalo)

Gran Fira de València a la Plaça Redona

Els diversos barris de la ciutat també acullen activitats d'esta Fira descentralitzada.

Des del passat 30 de juny i fins al 3 d'agost, la ciutat de València viu intensament la segona edició de la renovada i tradicional Fira de Juliol, la qual des de l'any passat es coneix com Gran Fira de València, i que en la present edició disposa d'un pressupost de 430.000 euros.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va indicar que “Repetim model de Gran Fira, un model diversificat i descentralitzat per a una fira que tindrà més de 250 activitats en tots els barris i districtes de la ciutat i també en els pobles de València”.

I és que este nou model de Fira part de la idea bàsica de què la ciutat no és només el centre, sinó la suma de tots els barris dels quals es compon esta. En este sentit es programen activitats en 86 escenaris repartits per tota la ciutat. “En total, seran 86 escenaris diferents en els quals se celebraran estes activitats, que inclouran música, teatre, màgia, pirotècnia i altres representacions de la festa i la cultura en cada racó de la nostra ciutat durant més de 30 dies, durant els quals convoquem els valencians i valencianes, però també els milers de turistes que ens visiten, a participar i implicar-se en esta festa per a tots”, va afegir Fuset.

Fuset va reconéixer l'esforç i cooperació d'Universitat de València, la Junta Central Fallera, CACSA, Mercavalència, IVAM, MuVIM, i empreses privades i públiques, com l'EMT o Caixa Popular, etc.

La Gran Fira es va iniciar a la plaça de l'Ajuntament amb una traca que pegà la volta a la plaça. El dia 15 tindrà lloc “La nit a la mar”, on seran protagonistes la Marina de València i els Poblats Marítims. I el dia 22 tornarà la Gran Nit de Juliol, on hi haurà concert de campanes, una ruta del Carme amb actuacions de 30 minuts, i els museus oberts de 20:00 a 00:00 hores, i en alguns casos fins a les 2 de la matinada.

No faltarà el 29 de juliol el Sopar de la Punxà i l'endemà la Batalla de Flors, que posarà el punt final a la Gran Fira, encara que els dies 1, 2 i 3 la platja de Pinedo acollirà les corregudes de joies.

Els barris també protagonistes de la Gran Fira

Com déiem, esta Gran Fira es mou per tota la ciutat, i dóna protagonisme al Parc d'Ayora, barri de Senabre, Montolivet, Natzaret, La Fonteta, plaça del Cedre, El Cabanyal, així com a Borbotó, Pinedo o El Palmar.

Pere Fuset

Taronja Games

Esta segona edició va reunir a diverses disciplines esportives i a diferents ritmes musicals.

La platja de la Malva-rosa va ser el lloc triat per a la celebració de la segona edició dels Taronja Games, una iniciativa que intenta impulsar els ‘Jocs dels Valors Esportius’ i que està dirigida a tots els públics.

Ahir diumenge va tindre lloc al matí una travessia nadant de 1Km i 2Km per a diferents públics, en la que van participar unes 300 persones, i que va incloure una modalitat d'esport adaptat.

També hi hagué competicions de futbol platja i basket 3x3, iniciades el dia anterior, i  partits d'hoquei sobre cadires de rodes i quidditch.

Taronja Games

Música en els Taronja Games

Com déiem esta iniciativa mescla esport i música. D'esta manera els assistents van poder participar en les diverses classes i activitats de Cubbá, Freestyler, Aerower Jumper, Freestyler, HipHop, Salsa i Tertúlia.

Finalment també es van disputar ahir les finals del ‘WorkOut’, en les modalitats Scales i RX, tant en categoria individual com en equips, masculí i femení.

Els Taronja Games van voler demostrar que “que l'esforç, el sacrifici, la inclusió, la solidaritat i el compromís van de la mà de l'esport”. 

Taronja Games

Taronja Games

Maqueta modular

Fins al diumenge 2 de juliol la Sala del Centenari, la número 6 de l'antiga Estació del Nord, actual València Nord, albergarà una maqueta modular a escala 1/87, popularment H0, que ha muntat l'Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril (AVAF), entitat que el passat 27 de maig va complir 60 anys.

És una peculiar instal·lació on els trens inicien i acaben viatge en una reproducció de la platja de vies, amb transversals i nombroses desviacions manuals, que hi havia a l'esmentada estació en 1955. Era un gran espectacle vore la magnífica coordinació entre els agents des de la passarel·la de vianants que permetia el pas entre la Grans Vies de Germanies i de Ramón y Cajal.

Vies adaptades a la maqueta de l'edifici, que també a escala HO, va ser construït amb l'aspecte que tenia en els anys 1970-1975. Un cúmul de paciència i destresa d'un grup d'AVAF per a aconseguir un gran record-homenatge a l'estació que el pròxim 8 d'agost complirà cent anys. Un segle de la terminal mirant al centre històric de València, a la qual ha facilitat l'arribada de molts milions de viatgers.

Instal·lació modular on trens de vapor, dièsel i elèctrics, circulen per imitats paratges i passen per copiades estacions valencianes.

Un homenatge al Monument Històric Artístic des de 1983, on AVAF ha comptat amb la col·laboració d'Adif, Mabartrén i Botigues de l'Estació.

Intercity

 

Playa de vías

Cartel exposición

José María Company i Carlos Galiana

Esta és la XI edició d'esta nit de compres en més de 200 establiments.

El regidor delegat de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat una nova edició de la nit de les compres, és a dir, la Shopening Night València, que enguany arriba a la XI edició. Una iniciativa que arriba a genera un impacte econòmic d'un milió de euros i en la que s'impliquen més de 200 establiments comercials, del centre de la ciutat, des de les 20:00 hores fins a la mitjanit.

La Shopening Night està acompanyada per més de 30 actuacions musicals, que creen un ambient especial que invita a participar en “esta cita entre els comerciants i la ciutadania, que durant eixa nit es poden conéixer millor, viure experiències noves i gaudir-les amb un ambient lúdic”, va explicar Galiana.

Esta iniciativa té per objectiu recolzar el xicotet empresari, està organitzada per Grecotex i el Gremi de Comerços Tèxtils de València, i té el suport de l'Ajuntament i de Caixa Popular. De fet en la presentació d'esta activitat el regidor va estar acompanyat pel director de Negoci i Màrqueting d'esta entitat bancària, José María Company, qui va indicar que com a patrocinadora la seua empresa participarà com un comerç més, i va afegir “que la iniciativa, com en anteriors edicions, reivindicarà el plaer d’anar de compres”, així com “per a animar els clients i clientes, s’han organitzat les esmentades actuacions musicals, degustacions de productes locals, accions de bloguers, instagramers i fotògrafs que dinamitzaran els carrers”. Finalment va comentar que s'espera la participació d'unes 70.000/80.000 persones, i un impacte econòmic d'un milió d'euros.

L'apunt social, segons va informar Galiana, és que a més d'afavorir al sector i que els clients puguen tindre noves experiències, es destinaran part dels seus beneficis a la Fundació Pequeño Deseo, entitat benèfica dedicada a ajudar els xiquets i xiquetes que patixen malalties cròniques.

Shopening Night

Presentació Festival DocsValència

Totes les projeccions seran gratuïtes.

Els amants del cine documental tindran l'oportunitat de vore els millors documentals en el Festival "DOCSVALÈNCIA", després de l'èxit de la passada edició, de l'11 al 21 de maig.

En la present edició, presentada el passat dia 3, es projectaran trenta-set documentals distribuïts en set seccions, de les que tres seran competitives: millor documental nacional, millor documental i millor curtmetratge documental valencians. Els premis a què s'opta en esta convocatòria ascendixen a un total de 9.500.

L'origen dels documentals serà divers, de països com Suècia, Mèxic, Argentina, Estats Units, Suïssa o Malàisia, així com de directors reconeguts com Jim Jarmusch o Michael Moore.

En la presentació va estar present la regidora de l'Àrea de Cultura, Glòria Tello, qui va valorar positivament este festival "per la seua capacitat com a generador de projectes i de treball, i per dinamitzar la producció i coproducció amb iniciatives tan necessàries com ara Doc’s Lab o Doc’s Forum".

Precisament l'apartat DocsFòrum acollirà xarrades amb realitzadors i teòrics del cine documental, entre els que es troben la directora Mercedes Moncada, els realitzadors Isaki Lacuesta (la seua pel·lícula La propera pell va rebre l'últim Goya a la Millor Actriu de repartiment, concedit a Emma Suárez) , l'uruguaià Gonzalo Arijón o el reconegut historiador del cine Román Gubern.

El festival es repartix en set seus en el centre històric de la ciutat: La Filmoteca Valenciana, Centre Cultural La Nau, Col·legi Major Rector Peset, el claustre gòtic del Centre del Carme, Octubre Centre de Cultura Contemporània i Fundació SGAE.

Generar projectes i treballs

A més de l'exhibició del producte documenta, DocsValència també té com a objectiu generar projectes i treball en el sector audiovisual local, de manera que es puga "dinamitzar la producció i coproducció documental en la Comunitat Valenciana i acompanyar la creació de nous continguts"

En este sentit Glòria Tello indicà que “des del Govern de la Nau vam apostar per impulsar la dinamització del sector audiovisual amb este festival centrat en un gènere la popularització del qual ens sembla molt interessant, en ser un gènere amb unes possibilitats narratives enormes per a comunicar la realitat social, cultural i econòmica d’on vivim i en comptar alhora amb grans professionals amb molta experiència fent documentals”, i va afegir que “en la meua opinió, un sector audiovisual fort és indispensable tant com a generador de continguts culturals com pel seu impacte econòmic”.

Cal indicar que l'Ajuntament ha incrementat en un 25% la seua aportació econòmica a este festival, per a arribar als 25.000 euros. Tello va justificar este increment perquè “és la nostra obligació donar suport a les iniciatives que servisquen per a dinamitzar el sector audiovisual valencià, per a posar en valor la nostra producció i contribuir al seu finançament, difusió i distribució”.

Per a promoure esta difusió, hi haurà espais on els professionals podran debatre, i també hi haurà un apartat de formació per a la producció valenciana: Doc'sLab, que dotarà econòmicament a un dels treballs presentats, per a ajudar a impulsar-lo.

Festival DocsValència

Coque Malla

Malla s'estrena en l'escenari de la Sala Iturbi.

Els dies 5 i 6 de maig el Palau de la Música ens oferix dos propostes diferents però plenes de contingut.

El divendres dia 5 a les 19:30 hores serà l'Orquestra de València la que oferirà “Un concert per a emocionar i fer gaudir al públic a parts iguals”, segons han definit els solistes de la pròpia Orquestra, Luis Osca i Josep Furió. Serà un concert per a marimba, vibràfon i orquestra d'Emmanuel Sejourné, que és estrena a Espanya. Esta estrena s'unix al d'Afectuosament, de Llorenç Barber, que obrirà la nit. Tancarà el programa la Simfonia núm. 1 Sons d'hivern, de Txaikovski.

Entrades

Luis Osca y Josep Furió

Coque Malla s'estrena al Palau de la Música

Per la seua banda el dissabte dia 6 s'estrenarà en l'escenari de la Sala Iturbi el cantant Coque Malla, qui a les 21:00 hores presentarà el seu sèptim àlbum en solitari El último hombre en La Tierra. Este madrileny d'arrels valencianes debuta en el Palau amb la seua gira Santo Tour 2017, en la que interpretarà les seues cançons Lo hago por ti, La señal, o la aborronadora Me dejó marchar, aaixí com els seus grans èxits. 

Als 16 anys va liderar la banda Los Ronaldos, i va oferir grans temes rock en castellà com Quiero Más, Adiós Papá, Por Las Noches o No Puedo Vivir Sin Ti, etc. Este concert és una oportunitat de vore per primera vegada a este cantant que porta a les seues esquenes 30 anys en el món de la música.

Entrades
 

Nuevo Centro acogió el Open Internacional de Ajedrez

Van participar diversos mestres internacionals.

Este passat dissabte, 29 d'abril, en Nou Centre va acollir l'Open Internacional d'Escacs , organitzat pel propi centre comercial i l'Escola d'Escacs Ciutat Vella. A destacar la participació dels mestres Davorin Kuljasevic de Croàcia, l'Hispano-Cubano Alexis Cabrera, José Manuel Velandia de Veneçuela, Slodoban Kovacevic de Sèrbia, així com els mestres internacionals valencians Pablo Cruz (Alcoi) , Antonio Granero (Ibi) i Marta García (Mislata). Els premis en metàl·lic van ser de 600, 400 i 300 euros respectivament per als tres primers classificats

CLASSIFICACIÓ DE L'OPEN INTERNACIONAL D'ESCACS:

1º- DAVORIN KOMLJENOVIC Tarjeta Regalo de Nuevo Centro de 600 euros, trofeu i regal de Las Provincias.

2º- PABLO CRUZ LLEDO Tarjeta Regalo de Nuevo Centro de 400 euros, trofeu i regal de Las Provincias.

3º- ERIC SOS ANDREU Tarjeta Regalo de Nuevo Centro de 300 euros, trofeu i regal de Las Provincias.

4º- FERNANDO SILVA RODRIGUEZ Targeta Regal de Nuevo Centro de 200 euros, trofeu i regal de Las Provincias.

5º- ANTONIO GRANERO ROCA Targeta Regal de Nuevo Centro de 100 euros, trofeu i regal de Las Provincias.

6º- MAURICIO VASALLO BARROCHE Medalla i regal Las Provincias

7º- JOSE TORRES SÁNCHEZ Medalla i regal Las Provincias

8º- RAMÓN IBAÑEZ AURANA Medalla i regal Las Provincias

Pàgines