RSS Ocio

à punt

La ràdio pública valenciana va començar ahir les seues emissions oficials, quatres anys després del tancament de RTVV pel govern d'Alberto Fabra.

 

À punt ràdio emet quatre anys després que el govern d'Alberto Fabra decidira tancar RTVV i eliminar la ràdio i televisió públiques valencianes.

Això sí, la nova ràdio emet a mig gas, oferint uns pocs programes programes i emissió de música en valencià la resta del temps, encara que sense programes informatius. Açò serà així fins que inicie les seues emissions À punt televisió.

De moment els programes que estan en antena són:

“Al ras” presentat per Jèssica Crespo. El magazín diari de dilluns a divendres, de 10.00 h a 13.00 h., en el que participaran especialistes de camps variats com l'economia, la cultura, el feminisme, la gastronomia, els esports, la música o el cine.

"Samaruc digital", els dilluns de 13.00 h a 14.00 h, presentat per Reis Joan.

"Cuina de bancal", els dimarts, de 13.00 h a 14.00 h, un magazín gastronòmic presentat per Carles Galletero, que cada setmana visitarà mercats, camps i restaurants per a anar fent un mapa gastronòmic de les nostres comarques.

"Territori Sonor", de dilluns a divendres, de 19.00 h a 20.00 h, presentat per Amàlia Garrigós. Un magazín musical diari que acoje l'actualitat musical, concerts, agenda i protagonistes.

Freqüències:

Horta Nord/Horta Sud: 102.2 MHz
Xàtiva: 101.5 MHz
Gandia-Oliva: 103.5 MHz
Castelló: 103.7 MHz
Vinarós: 92.0 MHz
Alacant: 96.5 MHz
Alcoi: 98.7 Mhz
 

Lizarrán

El centre incrementa la seua oferta en restauració.

 

La coneguda cadena de canyes i tapes Lizarrán ha obert un nou local al Centre Comercial el Saler, incrementant l'oferta d'este centre de cara a Nadal.

El Saler completa la seua oferta de restauració després d'apostar per esta coneguda marca, que té quasi trenta anys d'experiència i més de 250 establiments en una quinzena de països.

II Jornada - trobada de Circ Social

És una activitat de l'Associació Valenciana de Circ.

 

L'Associació Valenciana de Circ (AVC) celebrarà la II Jornada -  trobada de Circ Social, el pròxim 2 de desembre a l'Espai de Circ.

Després d'esta jornada tindrà lloc un Cabaret de Circ, el qual tindrà un missatge social i una pèrgola benèfica, encaminats a recaptar fons per a DiverCircArt, el projecte de Circ Social per a jóvens en risc d'exclusió social de l'Associació Valenciana de Circ.

II Jornada-encuentro de Circo Social

Foto de grup

Es va estrenar la nova categoria de youtubers socials.

 

Dimarts passat es posà el punt final a la tercera edició del Festival de Cinema Compromés, organitzat per ACICOM i en el que s'han projectat 57 produccions audiovisuals, de les que 48 estaven inscrites en la secció de concurs. L'acte va tindre lloc en el Teatre Micalet i va ser presentat per les actrius Lola Moltó i María Navarro Díaz.

Premis

La producció “Espies en l’arena. Objectiu Espanya”, de Marta Hierro i Pablo Azorín, ha guanyat este festival. Es tracta de la inèdita història d'un grup d'exiliats espanyols al servici de l'exèrcit nord-americà, protagonistes de missions d'espionatge.

Respecte la resta de premis, en la secció de ficció va guanyar el migmetratge “Mis Cármenes”, de Samuel Domingo, i el guardó de producció que millor destaca els valors de la ciutadania va ser a parar a “La família (Dementia)”, de Giovanna Ribes.

El premi a la producció audiovisual que aporta més valor a l'ús del valencià ha sigut per a “Monstruari”, curtmetratge dels estudiants de l'Institut Lluís Vives, de València, dirigit per Emili Martí López. Esta producció de cine d'animació recupera tots els monstres de la tradició valenciana. La Plataforma per la Llengua ha donat un premi en metàl·lic a esta producció. El guardó a la millor pel·lícula feta per micromecenatge ha recaigut en “En la ciudad sin brújula”, d’Antonio Savinelli.

A destacar el premi a la nova categoria dedicada als youtubers socials, que en esta primera ocasió va ser per a la youtuber Miss Tagless, qui va delegar en sa mare per a arreplegar el premi, per no trobar-se a València.

El premi del públic va ser per a “Peset, un home bo. Metge, rector i republicà”, de Santiago Hernández i Matilde Alcaraz.

Per a José Ignacio Pastor, president d'Acicom: “el Festival  ha sigut una any més, un autèntic repte organitzatiu, que ha tingut una molt bona acollida d'un públic ja fidel al festival . De la mateixa manera es destaca que el FCCC s'ha consolidat ja en el circuit de festivals nacionals, sent, per la seua temàtica i qualitat, un referent per a la producció audiovisual valenciana de caràcter social”

El jurat

El jurat va estar configurat pels crítics de cine Joaquín Vallet, Juan Miguel Company, Ignacio Corte, Fernando Franco i Pau Vergara, els periodistes Emilia BolinchesiJaime Millás i les realitzadores Pilar Pérez SolanoiHelena Sánche Balido.

Jurado

Autoritats

Van estar-hi presents i van entregar els diversos guardons Abel Guarinós, Director General de l’Institut Valencià de Cultura. Generalitat. Bárbara López Ramón, Sotssecretària de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques. Glòria Marco, membre del Consell Valencià de Cultura. Glòria Tello, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de València. Enric Morera, President de les Corts. Manuel Carceller, Delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià. Enrique Soriano, President Corporació Valenciana de Comunicació
Toni Gisbert, Secretari d’Acció Cultural del País València.

Público y personalidades

ACICOM

El festival s'ha desenrotllat al llarg d'un mes tant en la ciutat de València com a Sagunt, Elx, Monserrat i Aras de los Olmos, gràcies a l'entitat ACICOM, que intenta promoure la millora de la dieta cultural i informativa valenciana, i que defén la intervenció dels ciutadans en la gestió de l'espai públic.

Este festival pretén servir també d'aparador a un model d'audiovisual amb un compromís de denúncia buscant la visualització de conflictes o desigualtats socials o la recuperació de la memòria històrica.

Presentació del Fòrum Internacional de Música

Joan Ribó reivindica que València siga seu del debat internacional sobre la música.

 

La ciutat de València acull del 22 al 24 de novembre el Fòrum Internacional de Musica “Anem a escoltar-nos”, que convertix a la ciutat en seu el debat i la reflexió sobre el present i el futur d'esta disciplina artística, i del seu univers.

Este congrés tindrà la participació de 54 ponents internacionals i suposa el colofó del 30 aniversari del Palau.

En l'acte inaugural l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, va manifestar que este congrés “pretén reflexionar per a organitzar i potenciar tot allò que gira al voltant de la música, que a València, que aspira a ser la capital mediterrània d’esta manifestació artística, és una eina cultural de primera magnitud”.

Ribó desdescató la importància que València i el Palau han de tindre en l'univers musical. En este sentit va afirmar que la València “és la ciutat musical per excel·lència”, i va afegir que són “Tres dies per a parlar de música, sobre la importància d'una bona gestió musical, per a debatre sobre el fenomen de les bandes en la vida cultural i social valenciana, i per a abordar l'impacte del Palau de la Música des d'aquell ja llunyà 25 d'abril de 1987 en què la millor música va sonar per primera vegada ací de forma oficial. I des de llavors no ha parat”.

També va parlar l'alcalde del propi Palau de la Música, que és de tots els valencians, i va donar la benvinguda als representants vinguts de Brasil, Argentina, Portugal, Mèxic, Itàlia, França i diferents llocs de l'Estat espanyol, “que aportaran i contribuiran a l'èxit i l'interès d'este fòrum internacional ple de gèneres, de ritmes, de melodies i cadències”.

Per la seua banda la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, va indicar que “Durant tres dies tindrem l’oportunitat d’escoltar i fer aportacions per a trobar resposta a la realitat musical actual, i assitirem a diferents formes de viure la música, analitzant d’on venim i on volem anar”.

També va intervindre el director del Palau de la Música, Vicent Ros, que ha assegurat que este fòrum “és una oportunitat d’establir una xarxa del fenomen musical valencià i parlar del futur”.

Juan Ángel Vela, director del Fòrum, va explicar que es tracta “una convocatòria festiva i de reflexió sobre l'essència de la música, sobre el seu ensenyament, la seua fortalesa social, que des de València s’ha de projectar”.

Presentación del Foro Internacional de Música

Activitat complementària

El dissabte 25 a les 12:30 se celebrarà un concert en els jardins del Palau de la Música, a càrrec de la Banda de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, dirigida pel seu titular, Lidón Valero, i en el que s'interpretarà el pasodoble Fina Blasco de Rafael Talens, Jaim de Pascual Vilaplana, Amparito Roca de J. Tejedor i Benifaió de Bernabé Sanchís.

Programa complet

JORNADA DÍA 22: La necesidad de la música
10.00. HALL SALA RODRIGO
Acreditaciones
11.30. SALA RODRIGO
ACTO INAUGURAL
Joan Ribó, alcalde de Valencia
Gloria Tello, regidora de Cultura, Presidenta del Palau de la Música
Vicent Ros, director del Palau de la Música
Juan Ángel Vela del Campo, director del Forum Internacional de Música (Valencia)

12.00. SALA RODRIGO
Ponencia Inaugural
Begoña Lolo, Directora del Centro Superior de Investigación y Promoción de la Música de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM):La gestión musical ¿es un medio para el progreso cultural?

16.00h.  SALA RODRIGO
Mesa redonda
Música, por qué y para quién. Una mirada estimulante desde los márgenes
Moderador; Juan Ángel Vela del Campo,  director del Forum Internacional de Música (Valencia)

Javier Elzo, catedrático emérito de sociología de la Universidad de Deusto: Los jóvenes y la música clásica: razones de un desencuentro
José Antonio Falcao, director Centro UNESCO de Arquitectura y  Arte: La periferia como centro (o al revésde Penélope)
Ramón Andrés, ensayista y estudioso de la música:Oír, escuchar, pensar
Arnoldo Liberman,  escritor y médico sicoanalista: Música, imagínense

18.00h,  SALA MARTÍN Y SOLER
Mesa redonda
La presencia de la mujer en el panorama musical
Moderadora: Pilar Parreño, profesora de viola de la Orquesta de Valencia

Pilar Rius Fortea, Presidenta de la Asociación de Mujeres en la Música:30 años de AMM
Amparo Sánchez,  creadora de Amparanoia: La Mujer abriéndose paso como productora musical
Claudia Montero, compositora: La fuerza de la mujer en la creación musical
Anabel García del Castillo, concertino de la Orquesta de Valencia:Concertino: la mujer como líder
Beatriz FernándezAucejo, directora de orquesta:La directora de orquesta, ¿un enigma sin resolver?

18.00. SALA RODRIGO
Mesa redonda
Educación musical y motivación
Moderador: Juan Ángel Vela del Campo, director del Forum Internacional de Música (Valencia)

Julián Jesús Pérez Fernández,profesor titular de Música en Secundaria y doctor en Didáctica de la Lengua y Literatura: A ritmo de clásicos…y modernos
Joao Guilherme Ripper: compositor: Mitología y encantamiento en la formación de nuevas audiencias para la ópera
Andrés Moreno Mengíbar, Crítico musical, doctor en Historia y profesor de enseñanzas secundarias:La utopía escolar


JORNADA DÍA 23
I- EL FENÓMENO DE LAS BANDAS DE MÚSICA EN EL TERRITORIO VALENCIANO

9.00 h. Sala Rodrigo
Ponencia:
Salvador Astruells, doctor en musicología: El fenómeno bandístico en la Comunidad Valenciana. Cifras para su comprensión


10.45 h. Sala Rodrigo
Comunicaciones y debate
La educación en las bandas de música.
Moderador: Juan Ángel Vela del Campo, director del Forum Internacional de Música (Valencia
Remigi Morant, Director del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València. Vicepresidente primero de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunitat Valenciana(F.S.M.C.V.): La Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana, una apuesta por la educación musical.

Elvira Asensi, Profesora Departamento de Didáctica de las Ciencias Experimentales y Sociales de la Universitat de València:La función social y educativa de las bandas de música valencianas.

Sixto Ferrero, Redactor de Cultura i crític musical del Diari La Veu:Les bandes en la premsa: situació, dificultats i mesures

12.30 h. Sala Rodrigo
Comunicaciones y debate
Música y fiesta. Rompiendo límites entre música clásica y popular.
Moderador:Luis Vidal Domínguez, Secretario general de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunitat Valenciana (F.S.M.C.V.)

Frederic Oriola Velló, historiador: La música festera dels morsi cristians. Esbós per una periodització
José Rafael Pascual Vilaplana, Director de la Banda Municipal de Bilbao:Aproximación a la historia del repertorio original para banda
Daniel Belloví, Miembro del Comité Organizador del Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de Valencia”: CIBM Valencia, La Fiesta de la Música
Fernando Bonete, Director Titular de la Banda Municipal de Valencia: Un año en la vida de la Banda Municipal. La Banda y las fiestas de su ciudad.

 

12.30 h. Sala Martín y Soler
Comunicaciones y debate
Valor patrimonial de las Sociedades Musicales
Moderador: Juan Ángel Vela del Campo, director del Forum Internacional de Música (Valencia)


Bernardo Adam Ferrero, Compositor y director de orquesta. Presidente de la M. I. Academia de la Música Valenciana: Repertorio y plantillas internacionales de la música de viento
Marga Landete, Directora adjunta de música y cultura popular valenciana de l’Institut Valencià de Cultura: Sociedades Musicales: de cantera de nuevos músicos a cantera de nuevos públicos
Jorge García, Jefe del departamento de Documentación. Dirección adjunta de Música de l’Institut Valencià de Cultura:Música a la llum-el patrimonio cultural en las sociedades musicales.
Ferran Escrivà- Llorca, musicólogo, Universitat Jaume I (Castelló): Músicos, maestros y oyentes: el factor humano en las historias de las sociedades musicales

II- EL IMPACTO DEL PALAU DE LA MÚSICA EN LA VIDA CULTURAL Y SOCIAL VALENCIANA

16.00 h. Sala Rodrigo
Ponencia:
Ricard Pérez Casado, ex alcalde de Valencia: Palau de la Música de València: un projecte de ciutat i país

17,00. Sala Rodrigo
Comunicaciones y debate
La educación, herramienta del futuro.
Moderadores:Ricardo Callejo, Director del Conservatorio Profesional de Música de Valencia/ Juan Ángel Vela del Campo, director del Forum Internacional de Música (Valencia)

Fani Blanch, Directora del ConservatoriProfessional de Música de Torrent:El projecte d’inclusio educativa “Tots musics, tots diferents”
Ana María Botella Nicolás, Directora del Aula de Música del Vicerrectorado de Cultura e Igualdad de la Universidad de Valencia:La música en la Universitat de València: gestión, investigación y docencia
María Martínez Iturriaga, Executive Director Berklee Valencia Campus: El modelo Berklee - La diversidad como catalizadora del proceso creativo y construcción de valores.
Ana Luisa Chova, catedrática de canto ConservatorioSuperior de Música de Valencia: El Taller de ópera del Palau de la Música. Un proyecto pionero
Rafael García:Doctor en sicología y profesor en el Conservatorio Superior de Música de Aragón: El entrenamiento mental en los músicos.
Berta Esparza, Coordinadora de imagen, comunicación y marketing. Proyecto socioeducativo del Palau de la Música: El proyecto educativo y social del Palau de la Música

 

17,00. Martín y Soler
Comunicaciones y debate
Historia del Palau de la Música. Su impacto en la vida cultural valenciana Moderador:Manuel Muñoz, subdirector del Palau de la Música

Javier Casal, exdirector del Área de Música del IVAECM, del Palau de la Música de Valencia y del Teatro de la Zarzuela de Madrid: El Palau de la Música. Una historia de éxito
Enrique Palomares, concertino de la Orquesta de Valencia:El Palau desde el atril
José Doménech Part, pianista, musicólogo y crítico musical:El Palau, antes y después de la música en Valencia.
César Rus,crítico musical del diario Las Provincias y corresponsal de la revista Ópera Actual:El Palau de la Música y su papel dentro del panorama musical nacional y local
Joaquín Guzmán,crítico musicaldel diario ABC:El Palau de la Música como foco de atracción de nuevos públicos


19,00. Sala Rodrigo
Comunicaciones y debate
Rompiendo límites. Otras formas de entender la música, otros públicos.
Moderador:Juan Ángel Vela del Campo, director del Forum Internacional de Música (Valencia)

José Antonio Orts, compositor  y artista plástico: Música y arte sonoro. Nuevas posibilidades expresivas
Sole Giménez, Cantante y Miembro del Consell Valencià de Cultura: Encuentros afortunados: una nueva forma de entender y expresar la música más allá de los géneros
Luca Chiantore, músico y musicólogo:Investigación artística y nuevos paradigmas en la interpretación musical: una experiencia personal entre el aula y el escenario
Enrique Monfort, archivero documentalista de la Orquesta de Valencia:Las nuevas tecnologías como herramienta de difusión y captación de nuevos públicos
 
  19,00. Sala Martín y Soler
Mesa redonda con debate:
En torno a una exposición.
Moderadores: Luisa Carrillo, responsable del Centro Documental del Palau de la Música/Armand Llácer, gestor, editor y comunicador cultural. Gerente de la Fira Valenciana de la Música.
Intervienen:
Rafael García, Doctor en sicología y profesor en el Conservatorio Superior de Música de Aragón: El fenómeno sonoro. La experiencia de la música;Laura Hortelano, arqueóloga: La música antes de la historia de la música; Jordi Reig, musicólogo: El cant d’estil i la música tradicional a València ; Salvador Astruells, doctor en musicología: Las Sociedades Musicales y la Banda Municipal de Valencia ; Remigi Morant, Director del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València. Vicepresidente primero de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunitat Valenciana: La educación musical en las Sociedades Musicales Valencianas; Elvira Asensi, Profesora Departamento de Didáctica de las Ciencias Experimentales y Sociales de la Universitat de València: La función social y divulgativa de las bandas de música valencianas; José Luis Galiana, saxofonista, improvisador,escriptor i editor: La Comunitat Valenciana i la música contemporània; ; Juan Vitoria, crítico musical: Músicas actuales, sonidos contemporáneos; Jorge García, Jefe del departamento de Documentación. Dirección adjunta de Música Institut Valencià de Cultura: El Jazz en la Comunidad Valenciana; Francisco Bueno Camejo, crítico musical y profesor de la Universidad de Valencia: Palau de la Música. 30 años.


JORNADA DÍA 24
Un futuro abierto
9.00. SALA RODRIGO
Mesa redonda
Pasado y presente del Palau de la Música.
Moderador: Juan Ángel Vela del Campo, director del Forum Internacional de Música (Valencia)

Arturo Reverter, crítico y ensayista musical: Las grandes cajas de resonancia musical. El público como coprotagonista
Juan Carlos Garvayo, pianista y fundador del Trío Arbós:La música de cámara en la programación de los auditorios españoles
José Vicente Castelló Vicedo, trompa solista de la Mahler Chamber Orchestra. Profesor ESMUC Barcelona:¿Auditorio o Sala de Conciertos?

11,00 SALA RODRIGO
Mesa redonda
La importancia de los auditorios. Una visión internacional
Moderador: Juan Ángel Vela del Campo, director del Forum Internacional de Música (Valencia)

Carmelo di Gennaro, exdirector del Instituto Italiano de Cultura  de Madrid Los espacios de la música: el caso del Auditorio de la Orquesta Verdi de Milán:
Sergio Vela, director de escena y promotor artístico: Los recintos para las artes escénicas y musicales en México e Iberoamérica. Reflexiones sobre la autonomía de gestión, la financiación pública y el mecenazgo
Enrique Rojas, exdirector gerente de las orquestas de Tenerife, Galicia y Castilla y León: Nuestros Auditorios, algo más que iconos arquitectónicos.

16,00 SALA RODRIGO
Mesa redonda
Futuro del Palau. Proyección local e internacional
Moderador: Juan Ángel Vela del Campo, director del Forum Internacional de Música (Valencia)

Jorge Culla, intendente de los Teatros del Canal de Madridy Teatro Auditorio de San Lorenzo de El Escorial:
José M. Nácher Escriche, Profesor Titular Economía Aplicada de la Universitat de València: Ciudades Creativas, Music Cities y las opciones de Valencia
Vicent Ros, Director del Palau de la Música:Un Palau obert, un Palau de futur

17,30 SALA RODRIGO
Ponencia de clausura
Dinko Fabris, Presidente de la Sociedad Internacional de Musicología: Música sin fronteras: desde el conocimientoa una visión utópicapor un nuevo humanismo musical

18.30 SALA RODRIGO
Acto de clausura
Gloria Tello, Concejala de cultura, Presidenta del Palau de la Música
Vicent Ros, Director del Palau de la Música
Juan Ángel Vela del Campo, director del Forum Internacional de Música (Valencia)

Circ Gran Fele, “Oriente Express”

Les representacions tindran lloc a Espai Rambleta del 23 de desembre al 7 de gener.

 

Dilluns passat va tindre lloc la presentació de la nova producció del Circ Gran Fele, “Orient Express”, a càrrec del director d'esta companyia valenciana, Rafael Pla, qui també va presentar la nova estrela de la companyia, un tigre de bengala a grandària natural.

En Orient Express tindran lloc tres històries diferents:

-Les desventures d'un tigre i d'un orangutan capturats, segrestats i portats en l'Orient Express, de forma clandestina, cap a Londres.
-Les aventures  “d'Agatha Christie” i el seu ajudant, que entropessen amb un misteri i tracten de solucionar-ho.
-Una història d'amor de dos personatges que, si al començar el viatge són absoluts desconeguts, segons avança este, agarra l'amistat.

Durant la presentació, que va tindre lloc a la plaça de l'Ajuntament, va haver-hi actuació de música en directe i alguna actuació improvisada.

A la presentació també va acudir la regidora de Cultura, Glòria Tello i el seu equip, així com representants de plataformes animalistes com Myriam Garrido d'Info Circs i Andrea Domingo d'Animanaturalis, i van destacar que Circ Gran Fele  “és un exemple que es pot fer circ sense animals “.

Per la seua banda Rafael Pla va recordar que les representacions d'esta obra tindran lloc a Espai Rambleta del 23 de desembre al 7 de gener.

Circo Gran Fele, “Oriente Express”

Amazon Music Unlimited

El servici també permet descarregar les cançons per a escoltar-les offline.

 

Amazon ha entrat de ple en el terreny del streaming de música gràcies al seu servici Amazon Music Unlimited, que comença a competir amb rivals directes com Spotify.

Per a incentivar la subscripció a este servici, Amazon oferix 10€ de crèdit per a gastar en Amazon.es al subscriure's a Amazon Music Unlimited. Este crèdit s'aplicarà a productes venuts en la seua pàgina web des de les 00:00 del 20 de novembre i fins a les 23:59 del 23 de novembre.

Así es Amazon Music Unlimited

Amazon Music Unlimited és un servici de streaming i descàrrega de música sense anuncis, amb més de 50 milions de cançons per a escoltar a qualsevol lloc.  Com qualsevol servici semblant,  inclou playlists, emissores, àlbums, nous llançaments i clàssics de sempre.

Els usuaris poden usar este servici des de qualsevol dispositiu, de manera que poden descarregar-se l'app d'Amazon Music per a escoltar música en streaming des de smartphones o tablets, encara que també poden descarregar la música per a escoltar-la sense connexió, una opció molt interessant, al no dependre de tindre wifi a on es vullga escoltar la música.

El servici té diverses tarifes, Individual o Família. També hi ha la possibilitat d'inscripció anual per als clients Amazon Prime, la qual cosa significa un estalvi de 2 mesos. No obstant no cal ser client d'Amazon Prime per a ser-ho d'Amazon Music Unlimited.

Amazon oferix 30 dies de prova per a vore si el servici ens interessa. Després d'este període de prova es pot anul·lar la subscripció o contractar una d'estes opcions:

Clients Amazon Prime:
9,99 euros/mes ó 99 euros/ año (2 mesos d'estalvi)

Sin Amazon Prime:
9,99  euros/mes

Més informació ACÍ

Concurs de Talladors de Pernil Ibèric "Ciutat València"

Nuevo Centro va acollir esta competició en la qual van competir sis talladors de pernil professionals.

 

El centre comercial Nuevo Centro va acollir la celebració del quart Concurs de Talladors de Pernil Ibèric "Ciutat València", en la que va resultar guanyador Abraham Cambres, seguit de José Alcobendas i en tercer lloc Joel Durán.

Este concurs està patrocinat per Castro y González i Nuevo Centro, que organitzen Diniba i Jamones Juan Gargallo i que té la col·laboració de El Corte Inglés.

Relació de guanyadors i premis concedits

1er ABRAHAM CAMBRES
Targeta regal de Nuevo Centro de 100 euros, perniler i figura de cavall de Jaume I
2on JOSE ALCOBENDAS
Targeta regal de Nuevo Centro de 100 euros i figura de cavall de Jaume I
3er JOEL DUREN
Targeta regal de Nuevo Centro de 100 euros i figura de cavall de Jaume I

Finalistes Luis Carmelo Sánchez, Fermín Pérez i Juan Antonio Barber, els quals es porten una targeta regal de Nuevo Centro de 100 euros i figura de cavall de Jaume I

PREMI MILLOR PLAT DE 100 gr. a ABRAHAM CAMBRES
PREMI MILLOR PLAT ARTÍSTIC a ABRAHAM CAMBRES

Presentació de la X edició de La Cabina

S'exhibiran 24 produccions en la Secció Oficial i 10 en Amalgama.

 

El dimarts 14 tindrà lloc l'inici de la X edició de La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València (que se celebrarà del 16 al 25 de novembre) i les projeccions del qual, d'entre 30 i 60 minuts de duració, tindran lloc al CC La Nau i la Filmoteca de València a partir del dijous 16 de novembre. En esta edició hi haurà huit estrenes nacionals i dos europeus.

En la presentació d'este festival, el passat dia huit, Antonio Ariño, Vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, va remarcar la implicació de diverses institucions en este festival, com la Generalitat o l'Ajuntament de València, així com empreses privades com Caixa Popular o Cervesa Túria. També va afirmar  estar “molt orgullós de La Cabina” ja que un dels seus projectes a l'entrar en el Centre Cultural La Nau era convertir-lo en un “laboratori urbà d'iniciatives culturals”.

Per la seua banda Albert Girona, Secretari Autonòmic de Cultura i Esport, va fer insistència en el caràcter “internacional i original” del festival, punt que també va voler ressaltar la Regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, qui va afegir que “La Cabina és una proposta cultural de qualitat i única en el món”.

També va assistir a la presentació Sara Mansanet, directora del festival, qui va declarar que la filosofia de La Cabina és “defendre un format audiovisual difícil de distribuir”. En este sentit va anunciar que s'ha arribat a un acord amb la plataforma digital Filmin, gràcies a la qual es projectaran part dels migmetratges de la Secció Oficial i Amalgama durant les dates del festival.

A la presentació també van acudir Carmen Amoraga, directora General de Cultura i Patrimoni; José Luis Moreno, director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC; José Luis Pérez Pont, director general del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, i José María Company, director del departament Negoci-Màrqueting Caixa Popular.

Produccions presentades

Entre les propostes que es podran vore està Graffiti, producció valenciana de 2015 obra de Lluís Quílez, la qual va estar nominada als Goya 2017 i en l'antesala dels Óscar. També destaca en esta mateixa secció Tokyo Project, dirigida per Richard Shepard -guanyador d'un Emmy per la direcció d'un capítol  “d'Ugly Betty” i diversos episodis de la sèrie “Girls”. Esta projecció suposa l'estrena a Europa en pantalla gran i el director acudirà per a presentar el film.

Presència internacional

Després de deu anys de recorregut  La Cabina s'ha consolidat internacionalment. S'han rebut un total de 409 produccions, de les que s'han seleccionat 24 de 13 nacionalitats (Cuba, Alemanya, Espanya, França, Brasil, Àustria, Finlàndia, Bèlgica, Polònia, Holanda, Japó, Estats Units i El Marroc) per a la seua Secció Oficial.

Més activitats

S'ha inaugurat també l'exposició  “La Cabina: 10 anys, 10 cartells”,  en qual es mostren els cartells que han servit per a promocionar este festival en els seus 10 anys de vida, així com el trofeu que, per primera vegada, s'entregarà al Millor Migmetratge de Secció Oficial i al Millor Migmetratge d'Amalgama, trofeu dissenyat per l'artista Raquel Rodrigo, qui va declarar que “em va encantar la idea que comptaren amb mi, encara que va ser un repte molt gran fer una peça de 30 centímetres quan jo solc treballar a gran escala en fatxades d'edificis”.  Rodrigo es va inspirar en la idea “romàntica de què en dos punts diferents del món existisquen dos peces que formen part una de l'altra”. L'obra representa dos cabines de fusta que contenen la mitat d'un rellotge i que juntes el completen. Este trofeu cada any el dissenyarà un artista valencià diferent.

La música del festival

La Secció Visuals es trasllada de seu i s'ubicarà al claustre del Centre Cultural del Carme, gràcies a la col·laboració del Consorci de Museus de la Generalitat. En ella, quatre grups valencians (Salfumant, Navvier, Tardor i Tórtel) que incorporen visuals en les seues actuacions oferiran dos concerts els dies 23 i 24 de novembre.

Obres d'autors consagrats

Per la seua banda la secció Inèdits exhibirà obres de directors consagrats, desconegudes per al gran públic, i les quals es projectaran per primera vegada subtitulades en valencià, gràcies a la participació de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

Finalment les trobades i col·loquis entre directors i públic de la Secció Oficial, com el Seminari Especialitzat en Periodisme Cinematogràfic, impartit per Javier Tolentino, director del programa El séptimo vicio de Ràdio 3; i el Premi al Millor Cartell d'un migmetratge de Secció Oficial i Amalgama.

Esta X edició de La Cabina sta organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, l'Institut Valencià de Cultura, Conselleria de Cultura a través de la Direcció general de Cultura i Patrimoni, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme. Compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, Palau de la Música i el patrocini oficial de Cervesa Túria i Caixa Popular.

Presentación de la X edición de La Cabina

 

Programa

DIMARTS 14 DE NOVEMBRE

•PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA •
Sala José Iturbi
20 h Inauguració (amb la presència d'Ayoub Layoussifi en la projecció de ‘Tikitat-a-Soulima’).

DIJOUS 16 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Goldfish’ (30’) (amb la presència del seu director) + ‘M'and Mi Father’ (30’).
20 h ‘Feu mes frères’ (46’) (amb la presència del seu director) + ‘Tikitat-a-soulima’ (36’) (amb la presència del seu director).
22 h ‘Chasse royale’ (30’) + ‘An Autobiography’ (36’) (amb la presència de la seua directora i la seua actriu protagonista).

DIVENDRES 17 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Cómplices’ (30’) + ‘Without Sun’ (30’).
20 h ‘Piscina’ (30’) + ‘Tard dans la nuit’ (59′).
22 h ‘Graffiti’ (33’) + ‘The Wedding’ (40’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
AMALGAMA (AM) – INÈDITS (IN)
18 h (AM) ’25 Cines/Seg.’ (39’) + ‘Los  mutantes’ (60’) (amb la presència del seu director).
20 h (AM) ‘Simba in NI’ (31’) + ‘Li Saphir de Saint Louis’ (35’).

DISSABTE 18 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Forest of Echoes’ (32’) + ‘Ochiru’ (30’) (amb la presència del seu director).
20 h ‘Tokyo Project’ (31’) (amb la presència del seu director i la seua productora) + ‘La nuit je m’ennuie’ (30’) (amb la presència del seu director).
22 h ‘Crepúsculo’ (37’) + ‘Bodi’ (42’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
AMALGAMA
18 h (AM) ‘’Ver  nieve’ (30’) + ‘Murmullos’ (53’).
20 h (AM) ‘La part maudite’ (35’) + ‘Desertorxs’ (34’).

DOMINGO 19 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Thumb’ (45’) + ‘The Peculiar Abilities of Mr. Mahler’ (30’).
20 h ‘The Desert Left Behind’ (30’) (amb la presència del seu director) + ‘Rase Campagne’ (30’) (amb la presència del seu director).
22 h ‘Feu màs corps!’ (55’) + ‘Lockjaw’ (30’).

DILLUNS 20 DE NOVEMBRE
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
Amalgama + Inèdits
18 h (IN) ‘Strip Search’ (55’) + ‘La cabina’ (34’).
20 h (AM) ‘La part maudite’ (35’) + ‘Desertorxs’ (34’) (amb la presència de la seua directora).

DIMARTS 21 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Chasse royale’ (30’) + ‘An Autobiography’ (36’).
20 h ‘Crepúsculo’ (37’) + ‘Bodi’ (42’).
22 h ‘Tokyo Project’ (31’) + ‘La nuit je m’ennuie’ (30’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
Amalgama + Inèdits
18 h (IN) ‘Sadgati’ (46’) + ‘Strop’ (42’).
20 h (AM) ‘Fifty Rupees Only’ (30’) (amb la presència del seu director) + ‘L'última fira’ (36’).

DIMECRES 22 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘The Desert Left Behind’ (30’) + ‘Rase Campagne’ (30’) (amb la presència del seu director).
20 h ‘Graffiti’ (33’) + ‘The Wedding’ (40’).
22 h ‘Feu mes frères’ (46’) (amb la presència del seu director) + ‘Tikitat-a-soulima’ (36’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
AMALGAMA + INÈDITS
18 h (IN) ‘Li petit voleur’ (60’) + ‘Tarde de domingo’ (30’).
20 h (AM) ‘Simba in NY’ (31’) (amb la presència del seu director) + ‘Li Saphir de Saint Louis’ (35’).

DIJOUS 23 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Piscina’ (30’) + ‘Tard dans la nuit’ (59′).
20 h ‘Forest of Echoes’ (32’) + ‘Ochiru’ (30’).
22 h ‘Cómplices’ (30’) + ‘Without Sun’ (30’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
Amalgama (AM)
20 h (AM) ‘Fifty Rupees Only’ (30’) (amb la presència de la seua directora) + ‘L'última fira’ (36’).
•CENTRE DEL CARME – CLAUSTRE GÒTIC •
Visuals – Concerts (entrades: www.lacabina.es/visuals)
21:30 h NAVVIER + Salfvman.

DIVENDRES 24 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Goldfish’ (30’) (amb la presència del seu director) + ‘M'and Mi Father’ (30’).
20 h ‘Feu mon corps!’ (55’) (amb la presència de la seua directora) + ‘Lockjaw’ (30’).
22 h ‘Thumb’ (45’) + ‘The Peculiar Abilities of Mr. Mahler’ (30’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
Amalgama (AM)
18 h (AM) ‘Ver nieve’ (30’) + ‘Murmullos’ (53’).
20 h (AM) ’25 Cines/Seg.’ (39’) + ‘Los mutantes (60’).
•CENTRE DEL CARME – CLAUSTRE GÒTIC •
Visuals – Concerts (entrades: www.lacabina.es/visuals)
21:30 h Tardor + Tórtel.

DISSABTE 25 DE NOVEMBRE
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
18 h Clausura del festival: premis i projecció dels migmetratges guanyadors.

DIVENDRES 24 I DISSABTE 25 DE NOVEMBRE
•CENTRE CULTURAL LA NAU – SALA MATILDE SALVADOR •
Curs Especialitzat en Periodisme Cultural Cinematogràfic
Impartit per Javier Tolentino (RNE, Ràdio 3, El Sèptim Vici)
(+ info i inscripcions: www.lacabina.es)

DEL 8 DE NOVEMBRE AL 10 DE DESEMBRE
•CENTRE CULTURAL LA NAU – SALA OBERTA •
Exposició ‘La Cabina: 10 anys, 10 cartells.

 
Cartel de la X edición de La Cabina

 

Maqueta tuneladora (foto: Esteban Gonzalo)

Es podrà visitar fins al dia 10 de novembre.

 

Fins al dia 10 d'este mes es podrà visitar en Lametro de l'estació Colom de Metrovalencia una exposició en què estan condensats amb fotografies, dissenys i il·lustracions, els 30 anys d'història de Ferrocarrils de la Generalitat València, els tres decennis en el transcurs dels quals s'han realitzat les grans transformacions modernitzadores dels ferrocarrils de via estreta de València i del Trenet de la Marina.

Parada tranvía Maqueta (foto: Esteban Gonzalo)

Història amb fotografies, audiovisuals i creacions de grans artistes gràfics, generalitzadament amb atractius dissenys, per a captar l'atenció de viatgers i d'usuaris potencials cap a servicis especials de diversa índole.

Publicidad servicios  (foto: Esteban Gonzalo)

Entre els materials exposats destaca la maqueta de la tuneladora que va perforar pel subsòl dels carrers Colón, Xàtiva, Guillem de Castro, Ángel Guimerá i l'avinguda del Cid, els dos túnels paral·lels per a la continuació de la línia 3 del metre entre les estacions Albereda i Av. del Cid, que va ser inaugurada pels Reis d'Espanya, Joan Carles I i la senyora Sofía, el 16 de setembre de 1998, i oberta al servici comercial l'endemà.

Audivisual para visitantes infantiles (foto: Esteban Gonzalo)

Folleto exposición

Pàgines