Xàtiva, Premi Cavanilles de Turism3 2016

Xàtiva, Premi Cavanilles de Turisme 2016 (Foto: Jesús Félix Soler)

El premi el concedix l'Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR). 

València
Comarca: 
València

 

Al Saló de Plens de l'Ajuntament de Xàtiva es va celebrar el dia 22 d'este mes l'entrega del Premi Cavanilles de Turisme 2016 que a eixa ciutat li ha concedit l'Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR).

Junt a l'Alcalde de la Ciutat, Roger Cerdá, van estar: el Secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, i el President d'AVPYETUR, Juan Antonio Calabuig.

Després de la presentació realitzada per José Luis Torró i Luis María Agudo, qui açò subscriu, secretari de l'Associació, va llegir l'acta en què es detalla la valoració tinguda en compte per a l'atorgament del Premi a la Ciutat de Xàtiva, de mode molt especial “per la defensa i promoció del seu ric patrimoni historicoartístic, de la seua cultura i de les seues tradicions, com a base de la seua aposta pel turisme. D'una població en el casc antic del qual es troben set monuments nacionals, junt amb nombrosos edificis de gran valor artístic, i el bimilenario del qual castell mereix una menció especial”.

Juan Antonio Calabuig, va glossar la gran figura d'Antonio José Cavanilles, i que en la seua visita a Xàtiva, llavors Sant Felip, com va quedar de meravellat davant de les àmplies panoràmiques a l'atalaiar l'horitzó des de la muntanya santa Anna.  Per això va demanar al consistori l'habilitació d'un mirador per a facilitar l'arribada de visitants. Així mateix, va ressaltar que als veterans escriptors José Soler Carnicer i Rafael Cebrián Gimeno, per la seua gran labor de divulgadors de la geografia valenciana se'ls podia considerar com a importants continuadors actuals de Cavanilles.

Francesc Colomer va ressaltar “el gran esforç que realitza la ciutat de Xàtiva per a promocionar el seu patrimoni, la seua cultura i les seues tradicions”. Va destacar “el valor de divulgar el turisme com a mitjà per a dignificar a un poble i com a vacuna per a la cohesió de la humanitat, i que durant l'any 2030 viatjaran pel món més de 1.800 milions de persones, buscant cultura, felicitat, emocions i llibertat». Per això, «el turisme té un gran valor», i al seu parer «hem d'encertar en la presa de decisions i posada en marxa de noves idees, com ho ha fet el municipi de Xàtiva». Així mateix va incidir en el paper de l'Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme assenyalant que,“des del seu origen van triar una figura que va saber prescriure la destinació, i hui segles després és pilar bàsic per als nostres relats turístics”. I que “Cavanilles va posar l'èmfasi en allò que ens fa singulars i diferents, clau per a sobreviure en este món global”.

Roger Cerdá va agrair el premi amb què AVPYETUR destaca la labor dels veïns i dels empresaris d'una ciutat, on els polítics són els representants, i va llegir amb èmfasis alguns paràgrafs de l'acta de la concessió del referit premi.

Un acte on Mariola Sanchis, regidora de Turisme, va mostrar la seua satisfacció pel premi concedit a la seua Ciutat, i el considera com un gran incentiu per a prosseguir en la millora dels atractius xativins.

Xàtiva, Premio Cavanilles de Turismo 2016 (Foto: Jesús Félix Soler)

Fotos: Jesús Félix Soler


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca