Premi Cavanilles de Turisme 2017 a Morella i Els Ports

Premi Cavanilles 2017 (foto: Estudio Sanchis 1901)

El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va lliurar els guardons.

Morella
Comarca: 
Els Ports

Al Saló de Plens de l'Ajuntament de Morella es va celebrar el passat dia 8 l'entrega del Premi Cavanilles de Turisme 2017 que l'Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR) ha atorgat a eixa ciutat i als Ports, mancomunitat que en l'actualitat, a més de Morella, està integrada pels municipis de Castell de Cabres, Cinctorres, Forcall, La Mata, Olocau del Rei, Pobla de Benifassà, Todolella, Vilafranca del Cid, Vallibona i Villores 

Va començar l'acte José Luis Serrano Fabregat, vicepresident d'Avpyetur, qui es va referir a la història de l'Associació i a la creació dels Premis Cavanilles des de 1984 per a enaltir comportaments de persones i entitats en pro del turisme. Després el secretari, qui açò subscriu, va llegir l'acta de la concessió del premi en què es detallen els motius que van decidir l'atorgament: un reconeixement a l'esforç que estan realitzant per a aconseguir un futur millor basat en el sector turístic per mitjà de desenrotllament sostenible i recolzant-se en la riquesa monumental de la zona, els bells paratges naturals, la seua gastronomia i els seus peculiars festejos. També per a protegir la sol·licitud dirigida a la UNESCO perquè incloga a Morella en la relació de ciutats declarades Patrimoni de la Humanitat.

A continuació el president de l'Associació, Juan Antonio Calabuig Ferre, va ressaltar la importància dels viatges d'Antonio José Cavanilles per a donar a conéixer les comarques de l'antic Regne de València, així com el potencial turístic actual de Morella i Els Ports, a l'unir riquesa monumental i paisatgística, saborosa i distintiva gastronomia i l'atractiu de particulars festejos, com són la Santantoná de Forcall i el Sexenni de Morella, que celebrarà la seua 54a edició entre els dies 17 i 27 del pròxim agost.

A continuació el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va entregar sengles guardons, consistents en belles ceràmiques emmarcades, a Rhamsés Ripollés Puig, Alcalde de Morella, i a Antonio Ripollés Ortí, Alcalde de Cinctorres i President de la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

Els dos edils van agrair la distinció, que consideren com un incentiu per a seguir treballant i aconseguir estabilitat poblacional comptant amb l'ajuda del turisme. Potencial inclús paleontològic en terres on hi ha nombroses restes de dinosaures.

Va tancar l'acte el Secretari Autonòmic de Turisme, qui va dir que cal posar en valor, no viure d'esquena, i donar a conéixer, com fan els municipis premiats de la comarca dels Ports, que lluiten per la dignitat i la conservació del territori. Per això va considerar molt valuosos els guardons entregats

Va haver-hi visites turístiques en Morella i Cinctorres, municipi on va ser cicerone Josep Gisbert, Director d'Estratègia Territorial Turística de l'Agència Valenciana del Turisme, entitat col·laboradora dels actes realitzats.

Representantes Asociación Valenciana de Periodistas y Escritores de Turismo (AVPYETUR) (foto: Estudio Sanchis 1901)


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca