Mar d'Avellanes va acollir una taula redona sobre la ciutat del futur

D'esquerra a dreta: Ana Beltrán, Eva Sanjuán, Félix Tena, la moderadora Merxe Navarro, Roberto Duato i Javier Rubio

Diversos experts van debatre sobre els problemes que trobarà la ciutat en els pròxims anys.

València
Comarca: 
València

 

El dia 31 d'octubre se celebra el Dia Mundial de la Ciutat. Per esta motiu el dia anterior Mar d'Avellanes va acollir una taula redona en què diversos experts valencians van poder oferir el seu punt de vista sobre la ciutat del futur i els problemes a què haurà d'enfrontar-se en els pròxims anys.

Van participar les arquitectes Ana Beltrán i Eva Sanjuán de l'estudi Correoviejo, les quals opinen que és necessari integrar la ciutat del passat en la ciutat del futur, incloent-hi la platja com a element d'identitat, així com donant importància a la preservació d'edificis històrics "amb ànima", capaços d'albergar activitats i moviments totalment innovadors.

També va participar el periodista mediambiental Félix Tena, el qual va descriure les ciutats que estan per vindre com "insostenibles", per l'impacte dels cotxes i les seues conseqüències per al canvi climàtic. Tena opina que es deuria "peatonalizar les ciutats i donar a la gent la possibilitat d'arribar a peu a qualsevol lloc".

Per la seua banda Javier Rubio, director executiu de Grafeno Arquitectura, va indicar la importància dels espais lliures i la necessitat de combinar edificis i naturalesa, amb diversos objectius segons cada ciutat. D'esta manera, va indicar, "Benidorm, per exemple, vol ser una ciutat turística i ho està aconseguint. València vol ser una ciutat cosmopolita i ha d'apostar amb fermesa per això. Hem de crear eixe nínxol de turista que es culturitze amb el nostre entorn".

Per a l'arquitecte i paisatgista Roberto Duato s'hauria d'atraure un "turisme de jardins" que integre l'horta valenciana en el paisatge urbà. "Hem de protegir-la, fer-la sostenible igual que el patrimoni", va indicar, alhora que va destacar tres eixos sobre els quals han de funcionar les ciutats del futur: tecnologia, desenrotllament sostenible i desenrotllament cultural. En este sentit "La tecnologia juga un paper molt important en esta societat interconnectada, però no ha de perdre's la sensibilitat social", va indicar, i va afegir que "Hem de dissenyar ciutats per a les persones, sense estrés, potenciant la cultura col·lectiva".


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca