La maqueta de bronze de la Llotja lluïx novament a la plaça de la Companyia

Maqueta de la Lonja

La maqueta va ser objecte d'atacs vandàlics i ha sigut restaurada per l'Ajuntament.

València
Comarca: 
València

 

Novament uns actes vandàlics provoquen que les arques municipals dediquen part del seu pressupost a reparar elements de la nostra ciutat, en este cas una maqueta de la Llotja, fabricada en bronze al taller de Manuel Real per encàrrec de l'ONCE i cedida posteriorment a l'Ajuntament de la ciutat.

La maqueta de bronze que representa a la Llotja i que ara torna a mostrar-se en perfectes condicions consta d'un bloc de pedra, el qual conté la pròpia maqueta de bronze i uns panells explicatius també en bronze i escrits en braille.

La maqueta estava i torna a estar situada en la plaça de la Companyia, després dels oportuns treballs de restauració i reinstal·lació en la seua ubicació original. Una actuació que ha suposat un total de 16.698 euros, i en la que s'ha recuperat la torre, la zona lateral amb portes i finestres i els peus del monument; la reposició dels tarongers, els merlets i les gàrgoles, i la neteja de la Llotja, les plaques en braille i el pedestal.
La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, indicà que “La defensa del patrimoni de totes i tots els valencians és cosa de totes i tots. Este govern municipal té molt clara la necessitat de donar a conéixer el patrimoni històric i cultural de València i també té molt clar que cal defensar-lo. Per això, en el que portem de mandat hem accelerat al màxim les respostes contra els actes vandàlics que malauradament continuen perpetrant-se contra allò que ens singularitza com a ciutat”.

En este sentit va apuntar la possibilitat d'usar més cambres de seguretat en els entorns on hi haja elements patrimonials de Bé d'Interés Cultural. També va valorar positivament elements com la maqueta de referència, “perquè ajuden a superar els problemes d’accessibilitat al nostre patrimoni per a persones amb diversitat funcional i considerem molt important que, en este cas per exemple, persones invidents puguen conéixer molt més de prop com és esta joia patrimonial de València que és la Llotja”.

Maqueta de la LonjaMaqueta de la Lonja


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca