Les Fonts de l'Albereda recuperaran el color blanc

Les Fonts de l'Albereda recuperaran el color blanc

L'Ajuntament afirma que este color és el que tenien estes fonts en els anys 80

València
Comarca: 
València

L'Ajuntament de València treballa en les fonts del Passeig de l'Albereda. S'ha començat per actuar sobre la font ubicada en la confluència del Passeig de L'Albereda i l'avinguda d'Aragó, que es va construir el 20 de juliol de 1878, a través d'una neteja del monument central i el vas, així com la revisió i reparació dels elements lumínics, les canalitzacions i hidràulica externa. També s'actua en el repintat del conjunt usant el mateix color que els fanals circumdants, així sobre els casilisis i la resta d'elements del Passeig

El regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, va explicar que estos treballs “tornaran a les fonts del passeig de l'Albereda el color blanc que tenien en els anys 80, que està en sintonia amb el conjunt d'elements decoratius d'esta zona”.

Sarrià va informar també que estos treballs no han suposat cap cost extra per a l'Ajuntament, atés que s'ajusten al pla de manteniment oferit per la contracta de manteniment de fonts ornamentals (IMESAPI). Els treballs han continuat després de la Batalla de Flors.

Las Fuentes de la Alameda recuperarán el color blanco   Las Fuentes de la Alameda recuperarán el color blanco

Ciudadanos discrepa d'esta actuació sobre les fonts

Per contra el regidor de Ciutadans, Manuel Camarasa, ha demanat que es torne la Font dels Quatre Elements al seu estat original tal com tenia, afirma, quan es va ubicar a la plaça del Mercat en 1852

Camarasa va manifestar estupor per la decisió de l'Ajuntament de pintar de color marfil la font més antiga, i mantindre la de l'extrem contrari mostrant l'original de ferro colat. En este sentit el regidor va declarar “Crec que ens mereixem una explicació tècnica i, per això, hem demanat accedir a l'expedient per a saber amb quins criteris s'ha fet i qui ho ha decidit. Les proves, en este cas, són evidents des de la seua instal·lació en la plaça del Mercat”.

Camarasa va concloure la seua argumentació dient que "Ara el Passeig de l'Albereda té dos fonts. Una, la pròxima a Vivers, amb el seu estat original i a l'extrem sud, l'altra, amb diferent colorit per art i gràcia d'un regidor. Açò sí que és un bon pla per a fer una ruta turística. Hauria d'estudiar millor la història de València i conéixer com es va instal·lar i l'esdevindre de la mateixa. Perquè clar que va tindre colors blancs però, això sí, depenent de qui governava la ciutat i el seu motiu el de fer la impressió de tindre monuments en color marfil".


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca