L'aparcament del Mercat Central estarà acabat a finals de 2018

Aparcament plaça Ciutat de Bruges (Mercat Central)

Els treballs duraran huit mesos i té un pressupost de 4,5 milions d'euros.

València
Comarca: 
València

 

El passat dia 23 la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València va aprovar les condicions i clàusules de les obres de l'aparcament de la plaça de la ciutat de Bruges, també conegut com del Mercat Central.

Este aparcament tindrà una capacitat per a 356 cotxes (11 per a mobilitat reduïda), 29 motos i 46 bicicletes, i estarà en funcionament a finals de 2018. Les obres començaran en torn del 19 de març i tindran una duració de huit mesos.

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, va informar del pressupost de 4,5 milions d'erros (4.492.551,61€) del Pla Confiança de la Generalitat, i gràcies als quals “l’Ajuntament habilitarà este aparcament del centre històric que, finalment, donarà servici a la ciutadania, en general, i a comerciants i clients del Mercat Central, en particular”.

Planta aparcament

Ribó va informar també que la primera planta de l'aparcament es destinarà a la logística de mercaderies, com per exemple càrrega i descàrrega. A més d'esta hi haurà quatre plantes més, així com una rampa d'eixida situada a l'Oest de la plaça de la Ciutat de Bruges i orientada cap a l'avinguda de l'Oest. A més es completarà amb una altra rampa d'entrada en el tram final del carrer de l'Editor Manuel Aguilar, per al que serà necessari desviar diverses infraestructures elèctriques, semàfors, telèfons, aigua de baixa i alta pressió i canonades de gas.

Planta aparcament

Este aparcament tindrà tres accessos per a vianants des de la superfície, així com quatre ascensors  situats al centre de la plaça, i que tindrà parada en les cinc plantes. A més, hi haurà també 40 punts de recarrega de vehicles elèctrics “que s’emmarca en la política de mobilitat sostenible del Govern de la Nau”, va indicar Ribó.

Secció

Entre les obres necessàries es troben acabar i revestir l'interior de les cinc plantes, la instal·lació elèctrica i la il·luminació, el centre de transformació, la protecció contra incendis, la ventilació, la llanterneria i el sanejament, els ascensors i altres instal·lacions especials.

També va intervindre el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui després de comentar les dificultats motivades per la gestió de l'anterior govern, va dir que “hem precisat la signatura d’un nou conveni amb la Conselleria per resoldre els problemes de l’anterior acord signat en 2008, amb una addenda posterior, on l’Ajuntament no era propietari de la instal•lació i havia de pagar més de 10 milions d’euros i que va derivar en dos licitacions desertes, però nosaltres hem complit amb el nostre de compromís de posar-ho en marxa”.

Giuseppe Grezzi i Joan Ribó


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca