Estudiants del CEIP Les Arenes traslladen idees per a mantindre les platges netes a Ribó i Soriano

Representants del CEIP Les Arenes, Joan Ribó i Pilar Soriano

L'alcalde i la regidora estudiaran portar a la pràctica algunes de les propostes rebudes.

València
Comarca: 
València

De cara a la campanya estival, tota idea o proposta per a mantindre el nostre litoral net és ben rebuda. Així ho van pensar també l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i la regidora de medi ambient i Platges, Pilar Soriano, els quals van rebre dimarts passat a una representació d'estudiants del CEIP Les Arenes, els quals els van traslladar les seues idees i propostes per a mantindre les nostres platges més netes.

Ribó va valorar positivament esta reunió, atés que aporta “les claus necessàries perquè adults i menuts s’impliquen de manera efectiva en evitar la brutícia a les platges i conservar el medi natural”.

També els xiquets i xiquetes que van acudir a la reunió es van mostrar satisfets. Un d'estos estudiants, Ferran, va compartir la necessitat de conscienciar “a tots els xiquets i xiquetes, i també als majors, perquè la platja és de tots i si volem disfrutar d’ella, hem de cuidar-la com cal”, i va destacar “les deixalles xicotetes que s’acumulen en l’arena, com són els taps de les botelles, les llandes o les restes de tabac”.

També, i encara que les platges valencianes gaudixen d'una bona salut, és difícil netejar adequadament certs residus molt xicotets, com a puntes de cigarret i plàstics, per la qual cosa “la campanya que plantegen estos escolars és ideal per a aconseguir una neteja en profunditat”, va afegir l'alcalde.

Ribó també va indicar que “els xiquets i xiquetes són un exemple del que hauríem de pensar i fer tots. La idea és molt senzilla: per a començar a mantindre netes les platges, el primer que cal és no embrutar-les”, i va anunciar que l'Ajuntament valorarà estes propostes rebudes per a vore com es pot treballar en algunes d'elles, entre les que es troben l'elaboració de cartelleria.

Per la seua banda Pilar Soriano va afirmar que “eels estudiants del col•legi Els Arenes han mostrat un projecte que tracta de treballar les coses de forma trasversal. El tema escollit és mantindre la platja neta i lliure de residus; han fet una campanya amb idees molt bones, i segur que n’agafarem alguna”, i va voler “felicitar no solament als xics i xiques del CEIP Les Arenes, sinó també a tot l'equip que ha participat en esta iniciativa”.

Ribó, després de felicitar els docents i a tots els que han treballat en este projecte, va indicar que “Este govern municipal es mostra especialment sensible quan tots i totes els ciutadans, de totes les edats, formen part activa de les iniciatives que es prenen des de l'Ajuntament del que formen part”.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca