L'ajuntament substituïx les plantes del Pont de les Flors després de dos anys

Pont de les Flors

La substitució de les plantes va començar el passat dia 22 de març.

València
Comarca: 
València

 

L'última vegada que es van substituir les plantes d'este Pont de les Flors va ser el 12 de febrer de 2016, quan es va decidir el cultiu de pelargonium (geranis i murcianes) que pot viure en bones condicions més de dos anys, de manera que es reduïxen els costos de manteniimiento.

Així ho va explicar la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, qui va indicar que “Amb nous tipus d’abonat que estem aplicant a les plantes, que tenen millors nutrients, i amb unes dosis de producte més ajustades, juntament amb el bon clima de València, hem aconseguit mantindre les flors del pont en bon estat durant més de dos anys”.

Soriano va explicar també que les plantes procedixen del viver que l'Institut Valencià d'Acció Social té a Cheste. “L'Ajuntament col·labora així en la formació en jardineria de les persones amb problemes d'inclusió social", va afegir la regidora.

L'ajuntament ha adquirit per a este pont 15.400 unitats de pelargonim per 18.150 euros, enfront dels 19.794,5 euros que en 2016 va suposar l'adquisició de 15.000 unitats.

Soriano considera que “Este model de gestió, eficaç i eficient, que aposta per la inclusió social i es desenvolupa de manera responsable i racional, contrasta amb el malbaratament de recursos públics en què s’havia convertit la gestió d’este pont amb l’anterior govern”. 

Soriano comparà l'actual gestió respecte la del govern municipal anterior

I és que la responsable de medi ambient no ha volgut deixat de respondre a les crítiques de l'oposició i, en este sentit, va afirmar que “el Partit Popular canviava les plantes contínuament, malbaratant recursos de tots i totes, en una deriva que mostrava que vivien fora de la realitat. La vegada que més temps van durar fou 10 mesos. Amb la nostra gestió, en la que hem introduït criteris molt més responsables amb els recursos de tots els valencians i valencianes, hem comprovat que el pelargonium pot viure, en bones condicions, més de 2 anys en les jardineres, si s’apliquen els mètodes correctes”.

Abans de substitució de les plantes es va procedir a treballs de substitució i reparació de la xarxa de reg i de la pintura de propi pont. I en este cas Soriano també ha volgut contestar al PP. ““Des d’un profund desconeixment o, simplement, des de la mala fe i l’infantilisme, el PP ha acusat la ciutadania d’haver destrossat estes Falles les plantes del Pont de les Flors i a l’Ajuntament d’haver-ho encobert, quan tot era que els tècnics estaven fent treballs de millora abans de substituir el cultiu dels geranis i murcianes del pont", va aclarir.
.

 


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca