Tastarròs va congregar a més de 20.000 persones

Tastarròs

La plaça de l'Ajuntament es va convertir en referència del món de l'Arròs.

València
Comarca: 
València

El passat dia 15 va tindre lloc la tercera edició de la festa del Tastarròs, una iniciativa de la D.O. Arròs de València.

Després del congrés "Del tros al plat" va seguir el vessant gastronòmic i festiu, el qual va congregar a la plaça de l'Ajuntament una vintena de restauradors locals i diverses activitats, sempre sobre l'Arròs, com a exposicions o actuacions, estes a càrrec del grup Urbalia Rurana i Pepiu i L´Ansamble. També un "sequer" urbà que ha mostrat com s'assequen 10.000 quilos d'este producte amb l'ajuda d'animals i utensilis tradicionals.

Diverses autoritats de l'Ajuntament van participar d'esta festa de l'arròs, així com de la Generalitat Valenciana, com la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, la regidora d'Agricultura Consol Castillo, el regidor de Comerç, Carlos Galiana o el de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Alguns dels plats més curiosos que podien degustar-se a preus populars van ser un arròs melós de porqueta pibil amb curri roig i terra de rostes, un de premsa ibèrica, remolatxa i pesto d'herbes, o un altre amb carabassa, carxofes i pernil de Segorbe. Unes 10.000 racions entre tots els assistents.

Entre els objectius que d'esta convocatòria de la D.O. Arròs de València es trobaven retre homenatge a un dels ingredients més preats en la dieta mediterrània, al mateix temps que propaga la cultura autòctona entre diferents generacions..

Tastarròs


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca