Sis curtmetratges valencians són preseleccionats per als XXXII premis Goya

Sis curtmetratges valencians preseleccionats per als Premis Goya

Les produccions valencianes suposen un 17% del total.

València
Comarca: 
València

 

L'Acadèmia de Cine hi ha preseleccionat un total de sis curtmetratges valencians, que competiran per un dels guardons a què aspiren un total del 35 produccions, sent la presència valenciana del 17% del total, mentres que en l'apartat d'animació esta presència arriba al 40%, atés que quatre dels deu curtmetratges són valencians.

El director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, manfiestó que "és una bona notícia per al sector de l'audiovisual valencià que sis curtmetratges hagen sigut preseleccionats per als Goya i que la presència del curtmetratge valencià siga tan significativa en aquesta edició. L'Institut Valencià de Cultura se sent molt satisfet que tres dels curtmetratges compten amb les ajudes a la producció que convoquem anualment i que dues de les produccions figuren en el catàleg Curts 2017 de promoció del curtmetratge valencià".

Una comissió de la Junta Directiva de l'Acadèmia ha seleccionat deu títols per animació, deu  en l'apartat de documental i quinze en la categoria de ficció. En les pròxima setmanes es produirà la votació per part de les autoritats acadèmiques per a decidir les produccions que optaran a rebre un dels premis Goya.

Produccions preseleccionadas valencianes per categories

 

Ficció: 'Un lugar', dirigido y producido por Iván Fernández de Córdoba.

Documental: 'The Fourth Kingdom', dirigido por Adán Aliaga y Álex Lora y producido por Isa Feliu y Miguel Molina.

Animació: 'Colores', dirigido por Sami Natsheh y Arly Jones y producido por José Antonio Saura; 'El ermitaño', dirigido por Raúl Díez y producido por Daniel Díez y Raúl Díez; 'Impromptu', dirigido por María Lorenzo y producido por Enrique Millán, y 'The Neverending Wall', dirigido por Silvia Carpizo y producido por Chelo Loureiro.

'The Fourth Kingdom' i 'The Neverending Wall' formen part del catàleg Curts 2017, amb el que l'Institut Valencià de Cultura promociona anualment el curtmetratge valencià en festivals i en els mercats internacionals de l'audiovisual. A més, 'The Neverending Wall', 'Impromptu' i 'El ermitaño' han obtingut ajudes a la producció qdel Institut Valencià de Cultura dins de la categoria de curtmetratges.
 

 


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca