Mòduls i trenet a València Nord

Mòduls i trenet a València Nord

Hi haurà una gran maqueta i un circuit a escala de cinc polzades.

València
Comarca: 
València

 

El pròxim cap de setmana hi haurà una distracció important per a grans i xics en València Nord per tindre lloc la Trobada internacional de Mòduls de Maquetes Ferroviàries CIM-HO. Està organitzat pel Grup Ibèric de Mòduls HO, entitat constituïda per espanyols i portuguesos amb passió ferroviària en general, però principalment pels trens a escala reduïda HO (16,5 mm. d'ample de via). Unixen trams amb instal·lacions normalitzades per a crear grans maquetes adaptades a l'espai disponible i poder jugar revivint composicions actuals i d'èpoques passades.

Usen el sistema de conducció digital que permet a cada participant ser maquinista d'una composició usant tan sols un Smartphone, una tauleta tàctil o alguns dels últims comandaments sense cables, però estant atents als caps d'estació i de circulació en una simulada explotació real amb horaris i maniobres.

La maqueta modular gegant la instal·laran en el vestíbul de l'estació València Nord.

Atractiu especial serà el circuit a escala de cinc polzades (12,7 cm.) que muntaran davant de la fatxada principal de l'estació i on grans i xics podran viatjar en trens remolcats per xicotetes locomotores.

D'accés gratuït, la trobada ferroviària començarà el divendres dia 29 de 17 a 20 hores i prosseguirà l'endemà de 10 a 13:30 i 16:30 a 20 hores, i el diumenge entre les 10 i les 13:30 hores.

Estes trobades internacionals es fan cada any en una localitat diferent i ara li ha correspost el torn a la Federació d'Amics del Ferrocarril de la Comunitat Valenciana (FAFCV) que ho va sol·licitar anys arrere perquè fora una de les activitats principals per a commemorar el centenari de l'obertura al servici de la terminal valenciana, efemèride que es va complir el passat 8 d'agost.

Módulos y trenecito en València Nord


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca