Maquetes i dibuixos en Metrovalencia de Colón

Dièsel amb portacontenidors (foto: Esteban Gonzalo)

Hi ha una maqueta de 30 m de trens dirigits de manera digital.

València
Comarca: 
València

 

Fins el 4 de gener el Espai d’Activitats lametro serà un punt de trobada de grans i xics per a disfrutar gràcies a la circulació de trens dirigits per sistema digital per les vies d'una maqueta modular de més 30 metres de longitud, que està composta per 33 mòduls en què estan integrats estacions, ponts, zones, urbanes, erms i camps. Instal·lació muntada per l'Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril (AVAF) amb el patrocini de Stadler d'Albuixech i la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Circulen locomotores, remolcant cotxes de viatgers o vagons de mercaderies, que fan la sensació de ser reals, ja que reproduïxen els sorolls característics de cada tipus de tracció.

Dibujos (foto: Esteban Gonzalo)

La mitat de les parets laterals estan revestides amb els centenars de dibuixos presentats al concurs de dibuix “El teu metro al Nadal”, promogut per FGV, que està dividit en cinc grups d'edats entre els 3 i els 12 anys, i l'altra mitat amb dos audiovisuals, la maqueta de l'Estació de Nord, horaris de trens i diversos materials ferroviaris de la col·lecció d'AVAF.

Una altra sorpresa per als visitants és el conjunt modular “Pla de La Vallesa, anys 70” realitzat per Joaquín de la Mata de l'Associació Ferroviària de Godella.

Estació Pla de la Vallesa (foto: Esteban Gonzalo)

El traçat reproduït correspon al tram de l'antic trenet, actual línia 2 de Metrovalencia, entre La Canyada i L'Eliana, amb l'estació intermèdia Pla de la Vallesa. A l'estació i a altres punts del traçat hi ha estacionades reproduccions, realitzades amb gran minuciositat i a escala S, d'automotors i locomotores elèctriques que van estar circulant abans de la modernització de les línies que tenien Pont de Fusta com a estació terme.

D'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener.

Cartel anunciador (foto: Esteban Gonzalo)

Exposición con variados materiales (foto: Esteban Gonzalo)


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca