Maqueta modular a València Nord

Maqueta modular
València
Comarca: 
València

Fins al diumenge 2 de juliol la Sala del Centenari, la número 6 de l'antiga Estació del Nord, actual València Nord, albergarà una maqueta modular a escala 1/87, popularment H0, que ha muntat l'Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril (AVAF), entitat que el passat 27 de maig va complir 60 anys.

És una peculiar instal·lació on els trens inicien i acaben viatge en una reproducció de la platja de vies, amb transversals i nombroses desviacions manuals, que hi havia a l'esmentada estació en 1955. Era un gran espectacle vore la magnífica coordinació entre els agents des de la passarel·la de vianants que permetia el pas entre la Grans Vies de Germanies i de Ramón y Cajal.

Vies adaptades a la maqueta de l'edifici, que també a escala HO, va ser construït amb l'aspecte que tenia en els anys 1970-1975. Un cúmul de paciència i destresa d'un grup d'AVAF per a aconseguir un gran record-homenatge a l'estació que el pròxim 8 d'agost complirà cent anys. Un segle de la terminal mirant al centre històric de València, a la qual ha facilitat l'arribada de molts milions de viatgers.

Instal·lació modular on trens de vapor, dièsel i elèctrics, circulen per imitats paratges i passen per copiades estacions valencianes.

Un homenatge al Monument Històric Artístic des de 1983, on AVAF ha comptat amb la col·laboració d'Adif, Mabartrén i Botigues de l'Estació.

Intercity

 

Playa de vías

Cartel exposición


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca