La Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera va guanyar la Secció d'Honor del CIBM 2018

Glòria Tello va fer entrega del premi a l'agrupació guanyadora

Esta Societat musical va obtindre 374,5 punts.

València
Comarca: 
València

El cap de setmana passat va tindre lloc la final del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, una cita musical que ha celebrat l'edició 132 i ha tingut lloc al Palau de la Música.

El primer premi de la màxima secció, la Secció d'Honor, va anar a parar a la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, després d'obtindre 374,5 punts, i va obtindre 9.000 euros com a dotació econòmica. En segona posició quedà la Unió Musical de Torrent, la qual va obtindre 363 punts i 6.000 euros.

La regidora de Cultura i presidenta del Comité Organitzador del Certamen, Glòria Tello, va fer entrega del premi a l'agrupació guanyadora. A l'acte també van acudiir el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i el director del Palau, Vicent Ros.

La societat guanyaodra, a més de la peça obligada, Sinfonietta #1 de Bart Picqueur, interpretà també el pasdoble Las Arenas de Manuel Morales i Nemesis de José Suñer, com a obra lliure.

La resta de premis van ser els següents:

Secció Primera: Associaçao Recreativa e Musical Amigos da Branca de Portugal
Secció Segona: la Symphonisches Blasorchester Kreuzlingen de Suïssa
Secció Tercera: A Lira de Ribadavia d'Orense

Composició del Jurat

El jurat d'esta edició va estar format per la compositora Mercedes Zavala, la compositora i directora Eva Lopszyc (Argentina), el director Françoise Boulanger (França) i els compositors Carlos Pellicer Andrés i Thomas Doss, (Àustria).

Rafael Sanz Espert va dirigir la Banda Municipal

La Banda Municipal de València, dirigida pel seu nou responsable, Rafael Sanz Espert, va interpretar, mentres el jurat deliberava, la Marxa del Rei Barbut de Matilde Salvador, en commemoració del centenari del naixement de la compositora, With Heart and Voice de David Gillingham, Malaguenya de Barxeta d'Obrint Pas i Rhapsody for Talents de Giancarlo Castro de Addona. I en el bis, la banda va tindre la participació de la cantant Sole Giménez.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca