La renovada Mostra de València arribarà a l'octubre

Rosa Roig, Glòria Tello i Eduardo Guillot

La Secció oficial de la Mostra únicament tindrà produccions que siguen estrena a Espanya.

València
Comarca: 
València

El passat dia 27 la regidora de Cultura, Glòria Tello, va presentar davant dels periodistes els nous màxims responsables del festival de cine de la nostra Ciutat, la Mostra de València, Rosa Roig com a directora tècnica i Eduardo Guillot com vicedirector tècnic.

Tello va indicar que en uns cinc mesos (per a octubre) la nova Mostra serà una realitat, un festival que ressorgix per a retrobar els seus orígens mediterranis i per a convertir-se en un referent cultural.

La regidora va detallar els objectius del projecte: enriquir l'oferta cultural de la ciutat, fomentar la participació ciutadana en el procés cultural, i contribuir a projectar la imatge de València com a capital cultural del Mediterrani. Va dir Tello que “Per a nosaltres, la Mostra va ser una cosa molt important en la ciutat, i volem apostar i lluitar per ella tal com va ser en els seus orígens, no en el que va degenerar després”.

La nova directora tècnica explicà que “La idea és treballar en un projecte pensat a mitjà i llarg termini, perquè allò que volem és que es consolide, que torne a ser un referent, però consolidat, i relacionat amb la ciutat, amb la ciutadania, amb les institucions, amb els col·lectius i amb qualsevol persona que es vulga apuntar a un projecte com este”. La voluntat és sumar sinergies sense duplicar accions en un festival sostenible i sostingut.

Per la seua banda Guillot va explicar que la nova Mostra serà “una proposta seriosa i professional”, i d'esta manera la secció oficial únicament presentarà pelíulas que siguen estrena a Espanya, que siguen de producció mediterrània o relacionades en este àmbit geogràfic- cultural. Per això s'han de definir les diverses seccions, àrees i equips de treball, així com la quantia de cada premi, etc. Guillot va explicar també que, encara que la pròxima edició serà la 33, en realitat comença de zero, pel fet que encara que va començar tenint una identitat molt marcada va ser derivant fins a desaparéixer. Va explicar que “Volem recuperar un festival que pose en valor la cinematografia del Mediterrani i a la gent que fa cinema en el Mediterrani, i que es convertisca en un fòrum no solament de projecció, sinó també de debat sobre un sector, l'audiovisual, d'un àrea geogràfica concreta que dóna de sí per a fer un molt bon festival”.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca