La plaça de l'Ajuntament es va omplir de música de cine

L'Orquestra de València a la plaça de l'Ajuntament

El concert va ser oferit per l'Orquestra de València.

València
Comarca: 
València

Per primera vegada la plaça de l'Ajuntament va acollir un concert de l'Orquestra de València. Va ser el passat 23 de setembre i està emmarcat en el 30 aniversari del Palau de la Música, així com el 75 de la pròpia Orquestra.

Esta iniciativa de concerts al carrer se suma a les activitats que ja han tingut lloc en les places del Patriarca, Lope de Vega i de la Mare de Déu el passat mes d'abril.

En este cas la regidora de Cultura, Glòria Tello, va destacar la importància d'este concert en la plaça pel fet que "és la primera vegada en la història que l'Orquestra de València oferix un concert als valencians i valencianes a la plaça de l'Ajuntament”. “Com sabeu”, continuà, “el nostre projecte de Palau Obert consistix en acostar este recurs a la ciutadania: que totes i tots se n'adonen que tant el Palau com l'Orquestra de València tenen molt a oferir.”

Tello valorà esta actuació de manera positiva quan digué que “estem convençuts que eixir a la principal plaça de la ciutat i oferir un concert gratuït amb un programa popular com este és també una forma d’acostar-nos a la gent”. “I fent un joc de paraules”, ha continuat Tello, “el fet que la nostra Orquestra torne a eixir al carrer durant la Setmana de la Mobilitat és també una mostra de la ‘mobilitat’ que la cultura està tenint a la ciutat amb l'objectiu d'afavorir-ne l’accés i gaudir com a dret social que és, i sempre, des del reconeixement de la figura dels seus professionals, persones que es deixen la pell per fer cultura i oferir-la perquè totes i tots siguem un poquet més lliures.” 

Els assistents a la plaça van poder disfrutar de peces com "My fair Lady" de Loewe, "El Rei i jo" de Rodgers i Hammerstein, l'obertura de Capitan Blood de Korngold, La Strada i El padrí de Rota, La missió i Cinema Paradiso de Morricone, i La llista de Schindler, Indiana Jones i l'adaptació del tango "Por una cabeza" de Carlos Gardel, les tres últimes de John Williams. L'Orquestra va actuar dirigida pel Mestre Rodrigo Tornillo.

El público llenó la plaza
El públic va omplir la plaça


La Orquestra de València en la plaza Lope de Vega
L'Orquestra de València a la plaça Lope de Vega

La Orquestra de València en la plaza de la Virgen
L'Orquestra de València a la plaça de la Mare de Déu


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca