Fátima Dzusova guanyà el Premi Iturbi de piano

Premiados Premi Iturbi

El Palau de la Música va acollir totes les proves d'este Concurs Internacional.

València
Comarca: 
València

 

La 20 edició del Premi Iturbi, Concurs Internacional de Piano de València, que promou la Diputació de València, va quedar clausurat el passat 23 de setembre, en una gala en la qual el màxim guardó el va obtindre obtindre Fátima Dzusova, qui va rebre el premi de mans del diputat de Cultura, Xavier Rius. La dotació econòmica és de 18.000 euros, edició d'un CD i diversos recitals i concerts.

Per la seua banda Saeyoon Chon va obtindre el segon premi, i va rebre el premi del director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos. El tercer el va entregar la diputada del Grup Ciutadans en la Diputació de València, Mamen Peris, a Jorge Nava i el Cap del Servici de Cultura de la Diputació, Mario Carrión, li l’entregà al quart classificat, Andrei Ivanov.

En estos casos el segon, tercer i quart van rebre 12.000, 6.000 i 4.000 euros respectivament, concedits també per la Diputació de València.

Aya Sakamoto i Juan Vila van rebre de mans del president de la Societat Filharmònica de València, Juan Carlos Fernández Nieto, el quint i sext premi, els quals tenen una dotació de 3.000 euros (a càrrec de l'Ajuntament de València) i 1.900 euros (Societat Filharmònica de València) respectivament.

Gala Premi Iturbi

Premis especials

A més, es van entregar també els Premis especials, en este cas de mans dels patrocinadors del concurs, i que tenen una dotació de 1.500 euros.

Luis Clemente va entregar el Premi “KAWAI” a Jorge Nava, espanyol millor classificat. Javier Bengoechea el premi Yamaha música Europegmbhibérica S.A.U. al millor intèrpret de Música Contemporània, concedit exaequo a Saeyyoon Chon i Aya Sakamoto. Javier Clemente el premi Clemente Pianos al millor finalista, a Jorge Nava. I Joaquín Soriano l Premi Ricardo Samper al “Millor intèrpret de música espanyola” a Andrei Ivanov.

Jurat internacional

El jurat, que va visitar el dijous anterior a la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, va estar presidit per Joaquín Soriano, i va tindre com a vocals a Justes Dvarionas, Homer Francesch, Nino Kereselidze, Andrea Lucchesini, John O’conor, Kiai Nara, Fernando Puchol i Natalia Troull, i com a secretari el cap del Servici de Cultura de la Diputació, Mario Carrión.

Jurado Premi Iturbi y Glòria Tello


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca