El TEM presentà la seua nova temporada

María Oliver i Olga Álvarez

Propostes com La Zaranda, Alberto San Juan, Arcángel, Estrella Morente o Cesc Gelabert componen la seua programació.

València
Comarca: 
València

La regidora d'Acció Cultural, María Oliver, va presentar la nova programació del Teatre El Musical (TEM), que “consolida l'aposta per la línia contemporània, amb propostes de qualitat i per a tots els públics”, segons va indicar Oliver, el qual va estar acompanyada per la coordinadora artística del TEM, Olga Álvarez.

En la nova programació participaran companyies com La Zaranda, l'actor Alberto San Juan, les figures del flamenc Arcángel i Estrella Morente o ballarins tan prestigiosos com Cesc Gelabert.

La programació s'inicia el 14 d'octubre a les 20:00 hores, a través d'una festa pels carrers del barri de Poblats Marítims, i on les cinc bandes de música d'este barri seran protagonistes, les quals faran cinc recorreguts diferents, per a confluir a la plaça del Rosari i fer allí una actuació conjunta. Tot seguit el vestíbul del teatre acollirà l'exposició “Mes que un teatre”, en què han participat més de 100 persones entre veïnes i veïns del barri i espectadors.

Suport a la creació valenciana

Oliver va afirmar que es va a “recolzar la creació valenciana, i prova d'això és la presència de propostes locals, tant de teatre com de dansa. Per segon any consecutiu s'aposta pels circuits per a donar visibilitat al treball de coreògrafes i coreògrafs, així com l'oportunitat a jóvens, amb plataformes com Circula! o València Dàncing Forward. A més, la jove companyia Antescollado, dirigida per Joaquín Collado, ballarí de La Veronal, estrenarà el seu nou treball després de presentar-lo a la Biennal d'Albània. El TEM va participar en este projecte l'any passat amb la residència artística per a la creació d'esta peça”.

Oliver va indicar també que “la gestió directa de l'Ajuntament està donant bon resultat i estem molt satisfets de la resposta de la ciutadania en general i en la del barri en particular”.

Olga Álvarez afirmà que gràcies a esta programació “es consolida el projecte d'El Musical, que és ja un espai de referència de la ciutat en el seu vessant divulgatiu i creatiu i en la seua funció com a centre cultural de proximitat”, i va afegir que “en estos dos anys continuem treballant en un projecte que va nàixer amb uns objectius d'accessibilitat universal, vocació de servici públic, cultura comunitària i una aposta pels nous llenguatges escènics de qualitat, així com el suport a l'escena local en un entorn multicultural com és el nostre districte marítim”.

Tallers Formatem

Durant la nova temporada continuaran funcionant els tallers de circ i capoeira, així com workshops que tenen lloc junt amb el laboratori de creació i formació en l'àmbit de la performance Diàleg Obert. També tindran lloc tallers de dansa, un impartit per Sandra Gómez i un altre per Rocío Pérez i Tatiana Clavel. A més hi haurà un taller de teatre. Este laboratori de creació estarà coordinat per Anna Albadalejo, Isabel Caballero, Begoña Tena, Eva Zapico i Zahira Montalvo.

Finalment el TEM inicia una nova relació amb el Teatre La Estrella, amb un taller de professionalització de titelles i titelles per a adults que vullguen dedicar-se a esta professió, i que és una experiència única a Espanya. 

Més informació: http://www.teatreelmusical.es/


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca