El Festival "DocsValència" porta a la ciutat el millor cine documental

Presentació Festival DocsValència

Totes les projeccions seran gratuïtes.

València
Comarca: 
València

Els amants del cine documental tindran l'oportunitat de vore els millors documentals en el Festival "DOCSVALÈNCIA", després de l'èxit de la passada edició, de l'11 al 21 de maig.

En la present edició, presentada el passat dia 3, es projectaran trenta-set documentals distribuïts en set seccions, de les que tres seran competitives: millor documental nacional, millor documental i millor curtmetratge documental valencians. Els premis a què s'opta en esta convocatòria ascendixen a un total de 9.500.

L'origen dels documentals serà divers, de països com Suècia, Mèxic, Argentina, Estats Units, Suïssa o Malàisia, així com de directors reconeguts com Jim Jarmusch o Michael Moore.

En la presentació va estar present la regidora de l'Àrea de Cultura, Glòria Tello, qui va valorar positivament este festival "per la seua capacitat com a generador de projectes i de treball, i per dinamitzar la producció i coproducció amb iniciatives tan necessàries com ara Doc’s Lab o Doc’s Forum".

Precisament l'apartat DocsFòrum acollirà xarrades amb realitzadors i teòrics del cine documental, entre els que es troben la directora Mercedes Moncada, els realitzadors Isaki Lacuesta (la seua pel·lícula La propera pell va rebre l'últim Goya a la Millor Actriu de repartiment, concedit a Emma Suárez) , l'uruguaià Gonzalo Arijón o el reconegut historiador del cine Román Gubern.

El festival es repartix en set seus en el centre històric de la ciutat: La Filmoteca Valenciana, Centre Cultural La Nau, Col·legi Major Rector Peset, el claustre gòtic del Centre del Carme, Octubre Centre de Cultura Contemporània i Fundació SGAE.

Generar projectes i treballs

A més de l'exhibició del producte documenta, DocsValència també té com a objectiu generar projectes i treball en el sector audiovisual local, de manera que es puga "dinamitzar la producció i coproducció documental en la Comunitat Valenciana i acompanyar la creació de nous continguts"

En este sentit Glòria Tello indicà que “des del Govern de la Nau vam apostar per impulsar la dinamització del sector audiovisual amb este festival centrat en un gènere la popularització del qual ens sembla molt interessant, en ser un gènere amb unes possibilitats narratives enormes per a comunicar la realitat social, cultural i econòmica d’on vivim i en comptar alhora amb grans professionals amb molta experiència fent documentals”, i va afegir que “en la meua opinió, un sector audiovisual fort és indispensable tant com a generador de continguts culturals com pel seu impacte econòmic”.

Cal indicar que l'Ajuntament ha incrementat en un 25% la seua aportació econòmica a este festival, per a arribar als 25.000 euros. Tello va justificar este increment perquè “és la nostra obligació donar suport a les iniciatives que servisquen per a dinamitzar el sector audiovisual valencià, per a posar en valor la nostra producció i contribuir al seu finançament, difusió i distribució”.

Per a promoure esta difusió, hi haurà espais on els professionals podran debatre, i també hi haurà un apartat de formació per a la producció valenciana: Doc'sLab, que dotarà econòmicament a un dels treballs presentats, per a ajudar a impulsar-lo.

Festival DocsValència


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca

HOTELS / HOTELES

Booking.com