El documental “Espies en l’arena” guanya el Festival de Cinema Ciutadà Compromés 2017

Foto de grup

Es va estrenar la nova categoria de youtubers socials.

València
Comarca: 
València

 

Dimarts passat es posà el punt final a la tercera edició del Festival de Cinema Compromés, organitzat per ACICOM i en el que s'han projectat 57 produccions audiovisuals, de les que 48 estaven inscrites en la secció de concurs. L'acte va tindre lloc en el Teatre Micalet i va ser presentat per les actrius Lola Moltó i María Navarro Díaz.

Premis

La producció “Espies en l’arena. Objectiu Espanya”, de Marta Hierro i Pablo Azorín, ha guanyat este festival. Es tracta de la inèdita història d'un grup d'exiliats espanyols al servici de l'exèrcit nord-americà, protagonistes de missions d'espionatge.

Respecte la resta de premis, en la secció de ficció va guanyar el migmetratge “Mis Cármenes”, de Samuel Domingo, i el guardó de producció que millor destaca els valors de la ciutadania va ser a parar a “La família (Dementia)”, de Giovanna Ribes.

El premi a la producció audiovisual que aporta més valor a l'ús del valencià ha sigut per a “Monstruari”, curtmetratge dels estudiants de l'Institut Lluís Vives, de València, dirigit per Emili Martí López. Esta producció de cine d'animació recupera tots els monstres de la tradició valenciana. La Plataforma per la Llengua ha donat un premi en metàl·lic a esta producció. El guardó a la millor pel·lícula feta per micromecenatge ha recaigut en “En la ciudad sin brújula”, d’Antonio Savinelli.

A destacar el premi a la nova categoria dedicada als youtubers socials, que en esta primera ocasió va ser per a la youtuber Miss Tagless, qui va delegar en sa mare per a arreplegar el premi, per no trobar-se a València.

El premi del públic va ser per a “Peset, un home bo. Metge, rector i republicà”, de Santiago Hernández i Matilde Alcaraz.

Per a José Ignacio Pastor, president d'Acicom: “el Festival  ha sigut una any més, un autèntic repte organitzatiu, que ha tingut una molt bona acollida d'un públic ja fidel al festival . De la mateixa manera es destaca que el FCCC s'ha consolidat ja en el circuit de festivals nacionals, sent, per la seua temàtica i qualitat, un referent per a la producció audiovisual valenciana de caràcter social”

El jurat

El jurat va estar configurat pels crítics de cine Joaquín Vallet, Juan Miguel Company, Ignacio Corte, Fernando Franco i Pau Vergara, els periodistes Emilia BolinchesiJaime Millás i les realitzadores Pilar Pérez SolanoiHelena Sánche Balido.

Jurado

Autoritats

Van estar-hi presents i van entregar els diversos guardons Abel Guarinós, Director General de l’Institut Valencià de Cultura. Generalitat. Bárbara López Ramón, Sotssecretària de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques. Glòria Marco, membre del Consell Valencià de Cultura. Glòria Tello, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de València. Enric Morera, President de les Corts. Manuel Carceller, Delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià. Enrique Soriano, President Corporació Valenciana de Comunicació
Toni Gisbert, Secretari d’Acció Cultural del País València.

Público y personalidades

ACICOM

El festival s'ha desenrotllat al llarg d'un mes tant en la ciutat de València com a Sagunt, Elx, Monserrat i Aras de los Olmos, gràcies a l'entitat ACICOM, que intenta promoure la millora de la dieta cultural i informativa valenciana, i que defén la intervenció dels ciutadans en la gestió de l'espai públic.

Este festival pretén servir també d'aparador a un model d'audiovisual amb un compromís de denúncia buscant la visualització de conflictes o desigualtats socials o la recuperació de la memòria històrica.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca