Llums led per a l'exterior de l'edifici de l'Ajuntament

Recreació il·luminació Ajuntament de València

La renovació afecta a les dues primeres plantes i les torres laterals i central.

València
Comarca: 
València

Este passat dimecres ha començat la renovació de les llums exteriors de l'edifici de l'Ajuntament, una actuació que aposta per la tecnologia LED, segons va explicar el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Esta nova il·luminació de la façana municipal combina efectes lumínics que “realcen la riquesa dels seus elements arquitectònics neoclàssics, alhora que s’emfatitza la majestuositat de la façana d'un dels edificis més representatius de la ciutat de València”, va indicar el regidor.

La renovació consta de 71 noves lluminàries distribuïdes entre les dos primeres plantes i les torres laterals i central. A més a l'interior de les finestres i de la façana de la torre central hi haurà lluminàries lineals la quals usaran òptiques ‘wall-grazing’, i els elements verticals s'emfatitzaran amb projectors d'òptica intensiva de xicoteta grandària.

Campillo va explicar que “L'aplicació de l'última tecnologia LED permetrà una notable reducció del consum energètic, en xifres superiors al 60 %, sense pràcticament cap cost en manteniment. Esta tecnologia obri un nou escenari en la il·luminació arquitectural, ja que permet la creació d'efectes lumínics sense límits de temps i ritme d'escenes. En eixe sentit, hem previst també la programació de la façana en els colors simbòlics de dies internacionals, com ara el 8 de març, Dia de les Dones, o el 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI”, i tot es pot gestionar des d'un ordinador i des de dispositius mòbils. Esta empresa que s'ha contractat ha aplicat també esta tecnologia en la Porta d'Alcalá a Madrid, l'estació central de Frankfurt o el Museu Nacional a Auckland.

El regidor va acabar explicant l'aposta del govern municipal per posar en valor este edifici. “Mitjançant la il·luminació de la rica arquitectura de l'edifici consistorial posem en valor el passat i l'herència de la ciutat, mentre que la nova tecnologia intervé amb una il·luminació que mira cap al futur”, va concloure.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca