L'Ajuntament promociona l'adopció d'animals abandonats

Germán Caballero i Glòria Tello en la presentació de la campanya

En la campanya es fan visibles els animals abandonats del centre d'acollida de Benimàmet.

València
Comarca: 
València

 

Adoptar millor que comprar. Esta és la idea de la campanya que acaba de llançar l'Ajuntament per a fer visibles els animals del Centre d’Acollida de Benimàmet. Una campanya en què s'aconsella adoptar abans que comprar, això sí, des del compromís i la responsabilitat.

La campanya està visible en els 87 suports publicitaris de la ciutat (80 mupis, cinc mupis sènior i dos columnes municipals), així com en revistes especialitzades i en 90 autobusos de l'EMT a través del canal Bussi, en este cas durant 20 dies des del 18 de desembre, així com en cinc autobusos en la part exterior.

En la presentació d'esta iniciativa, la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, va indicar que “Amb esta campanya hem volgut fer visible les cares i els noms dels gossos que romanen al Centre d’Acollida de Benimàmet. Pretenem que la ciutadania empatitze amb estos animals, que busquen una família d’acollida”. I va afegir que “Malgrat que la ciutadania està cada vegada més conscienciada i ho demostren les bones xifres d’adopció, és necessari continuar amb esta tasca didàctica que és el que ens garanteix eixes bones xifres”.

El fotògraf Germán Caballero i el dissenyador Pablo Dols són els autors gràfics de la campanya, en la que es mostren 80 de les 110 fotografies de gossos que s'han fet, i que estaran visibles fins al dia 4 de gener, així com també es voran a la pàgina web que es publicarà en breu.

Tello també va comentar que “Estem convençuts que posar cara i nom dels verdaders afectats, de les verdaderes víctimes, és una manera efectiva de fomentar les adopcions i conduir a l’empatia i a la reflexió”.

Germán Caballero y Glòria Tello muestran dos de las fotografías de la campaña

L'acollida d'animals en xifres

A data 30 de novembre hi ha 356 animals en el Centre Municipal d'Acollida de Benimàmet, la qual cosa suposa una reducció de 132 animals respecte l'any passat, “Xifres molt positives, però la tasca ha de ser ininterrompuda perquè la ciutadania agafe consciència”, segons l'opinió de la regidora, qui va indicar que “La nostra intenció és la de perllongar esta campanya en el temps i que, els animals que no s’adopten a esta primera acció, tornen a eixir als carrers en una edició segona. Parlem per tant d’una campanya atemporal, que sempre convidarà la gent a adoptar estos animals”. 

Quant a entrades i eixides, en 2017, fins al 30 de novembre, han entrat al centre de Benimàmet 1.249 gossos, 1.521 gats i 13 animals d'altres espècies. Les eixides en el mateix període han sigut les següents: 1.628 de gossos, 1.473 de gats i 12 d'altres espècies.

Fotografía de la campañaFotografía de la campaña

Fotografía de la campañaFotografía de la campaña


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca