L'Ajuntament ha començat les obres de remodelació de la plaça Rojas Clemente

Futura Plaça Rojas Clemente

Esta plaça serà de vianants i estarà enjardinada.

València
Comarca: 
València

L'Ajuntament ha iniciat este dilluns les obres de faran que la plaça Rojas Clemente siga de vianants i estiga enjardinada, segons el projecte aprovat pels veïns en un procés participatiu. Les obres tenen un pressupost de 330.000 euros i s'estima que estaran acabades en tres mesos.

Esta plaça tindrà, a l'interior, una zona enjardinada, àrea de jocs infantils, instal·lacions biosaludables, espais per al descans i les relacions veïnals i una zona per realitzar activitats a l'aire lliure. Estes accions substituiran el dibuix actual, descrit pel regidor de Desenrotllament Urbà, Vicent Sarrià: «fins al moment era una gran esplanada asfaltada que s'utilitzava d'aparcament, per la qual cosa les voreres patixen un elevat desgast, amb estrenyiments en determinats punts que les fan impracticables. Això devalua notablement l'entorn del mercat Rojas Clemente, rehabilitat recentment, i impedix utilitzar l'espai com la plaça que en realitat hauria de ser», explicà.

Estes obres també afectarà el carrer Sant Pere Pasqual, que constituix l'eix principal d'accés al barri i al mercat des del centre de València, a més de l'accés des del carrer de Juan de Mena. 

Complementaran estes obres la remodelació d'un vial al nord de la plaça, que connecta els carrers Juan de Mena i Botànic; la renovació del paviment de la calçada al carrer Simón Ortiz, des de Juan de Mena fins a Botànic, i en la connexió del carrer Juan de Mena sud i la plaça Rojas Clemente, per a facilitar l'accés i la unió a la nova planta viària del carrer Sant Pere Pasqual.

Plaça actual

Plaça Rojas Clemente (foto: Google)

Futura plaça

 

Futura Plaça Rojas Clemente

 

Futura Plaça Rojas Clemente


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca