L'Ajuntament comença una campanya de neteja de pintades en Ciutat Vella

Neteja Plaça de l'Àngel

La proliferació d'estes pintades provoca una inversió e 36.000 euros del pressupost municipal per a esta acció.

València
Comarca: 
València

 

Els veïns i veïnes de Ciutat Vella s'havien queixat a l'Ajuntament de l'increment de les pintades per tot el barri, pintades que provoquen una sensació estesa de brutícia i deixadesa.

Ara el consistori, a través de la Delegació de Gestió de Residus Sòlids, ha iniciat una campanya intensiva de neteja d'estes pintades, per a la qual cosa ha hagut de destinar un total de 36.000 euros, i es contempla el manteniment d'aquelles pintades de caràcter artístic i figuratiu o aquelles que tenen un valor simbòlic. Quedaran fora d'esta actuació els elements de fusteria de finestres o portes de propietat privada, atés que no es pot garantir el tractament i la conservació adequats.

La regidora responsable, Pilar Soriano, declarà que “No és una actuació senzilla en tractar-se de façanes de propietats privades, però este govern municipal vol donar resposta a les reivindicacions veïnals amb una intervenció que dignificarà este espai degradat per actes incívics”, i ha fet una crida per a fer pedagogia i evitar les pintades i la resta d'actes vandàlics.

Actuacions d'esta classe s'han iniciat també en les places de l'Àngel i de l'Àngel Custodi, i els pròxims mesos seguirà el treball de tres equips de neteja, que eliminaran les pintades en fatxades, murs i contenidors.

Finalment comentar que en 2017 es van netejar 8.183 m2 a Ciutat Vella i es calcula que en esta ocasió es netegen uns 10.000 m2.

Limpieza Plaça Coll

Plaça de l'Àngel abans

Limpieza Plaça Coll

Plaça de l'Àngel després

Limpieza Plaça de l'Àngel Custodi

Plaça de l'Àngel Custodi abans

Limpieza Plaça de l'Àngel Custodi

Plaça de l'Àngel Custodi después

 


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca