L'Ajuntament anuncia la plantació de més de 1.200 arbres en la ciutat

Plantació de nous arbres

A estos s'han d'afegir els 1.000 arbres i 85.000 arbustos destinats al Parc Central.

València
Comarca: 
València

La regidora de medi ambient de l'Ajuntament de València, Pilar Soriano, va anunciar fa uns dies que a finals de la campanya de tardor-hivern l'Ajuntament té previst haver plantat 1.235 arbres per tota la ciutat, dels que es porten plantats 502.

Soriano va indicar que es tracta d'una "autèntica aposta del Govern de la Nau per a repoblar d'arbres de València" i va recordar "la gran quantitat d'escocells buits que ens va deixar per tot arreu de la ciutat el govern del Partit Popular i que ara estem tornant a dotar de vida".

Plantación de nuevos árboles    Plantación de nuevos árboles

En el que es porta d'any s'han plantat les varietats de les espècies moreres fruitless, Trachycarpus, Chamaerops, palmeres W. robusta i palmeres datileres. En el cas de les palmeres la regidora va informar que "estem augmentant el nombre de plantacions respecte a l'anterior legislatura del PP, ja que estem reposant palmeres que ja feia més de 8 anys que estaven sense reposar".

Respecte les varietats que van a plantar-se pròximament es troben arbres com Morus alba fruitless, Tabebuia crhysantha, Cupressus sempervirens, Fraxinus ornus, Thylia hibrida argentea, Pyrus calleryana.

Estos arbres es plantaran per tota la ciutat. En este sentit Soriano va indicar que en llocs com les drassanes de la Marina de València es plantaran 94 arbres nous; al camí del Cabanyal, 53 arbres; al el carrer Salamanca, 23 arbres, o al carrer Sant Llàtzer, 13 arbres.

Més arbres per al Parc Central

Tot l'anterior no inclou el Parc Central, atés que en este es plantaran en els  pròxims mesos un total de 1.000 arbres i 85.000 arbustos i herbàcies, que en estos moments creixen i s'aclimaten als vivers municipals de l'Albufera.

D'esta manera, va indicar la regidora, "si també tenim en compte els arbres del Parc Central, estem parlant de l'entrada de 2.300 nous arbres i palmeres a la ciutat, una aposta per fer de València una ciutat verda i que aposta per la diversitat mediambiental".

Plantación de nuevos árboles

Crítica a la gestió de l'anterior govern municipal

Soriano va anunciar, per recomanació dels tècnics municipals i per seguretat per a la ciutadania, la substitució de 3 arbres del carrer Marqués de Sotelo, atés que hi ha un arbre sec i dos que tenen putrefaccions en el tronc i les branques principals.

La regidora va criticar la "la pèssima gestió de l’arbrat a la ciutat de València per part del Partit Popular, que va deixar sense cuidar els arbres de València i els va convertir en un perill per a la ciutadania pel risc de caiguda; una situació que, sens dubte, estem solucionant de forma eficient i diligent, seguint sempre els criteris dels tècnics municipals i garantint la seguretat als veïns i veïnes".


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca