La ciutat comença a lluir els nous noms de carrers

Carrer Impressora Jerónima Galés (abans General Barroso)

L'Ajuntament va iniciar la substitució dels noms franquistes dissabte passat.

València
Comarca: 
València

 

Este dissabte fa una setmana que l'Ajuntament de València va començar la substitució de les 51 vies que es veuen afectades per a complir a la Llei de Memòria Històrica, acció acompanyada per l'enviament de 20.000 cartes als veïns i veïnes que d'eixes vies, donant-los tota la informació relacionada.

A més en la pàgina web municipal es pot consultar tant l'equivalència de noms nous i antics així com els informes de la Universitat de València els quals han servit de base per a estos canvis.

Entre els nous noms està, per exemple, el de la impressora Jerónima Galés, una dona que va ser una destacada impressora valenciana del segle XVI. La seua vida com a impressora va variar en èpoques junt amb els seus marits i en solitari. En este últim cas va imprimir més de 250 llibres, entre els que es poden citar les institucions valencianes més importants de l'època, com ara L'Estudi General, El Consell Municipal, La Generalitat", L'Arquebisbat de Valencia, o el L'hospital General.

Avinguda de l'Oest (abans Baró de Càrcer)

Según manifestó la concejala del Área de Cultura, Glòria Tello, “Por fin València deja de honrar en sus calles y plazas a la dictadura franquista y sale de la ilegalidad en la que la había sumido el Partido Popular al no respetar la ley de Memoria Histórica. Hace muchos años que el gobierno municipal debería haber acabado con esta anormalidad democrática, pero afortunadamente el gobierno de Joan Ribó, como en muchos otros aspectos del día a día, ha devuelto a nuestra ciudad al camino de la dignidad y el respecto a la ley”, y añadió que estos cambios sirven para desvincular a la ciudad de la exaltación al franquismo, junto a la retirada de honores y distinciones a personas que estuvieron relacionadas con la dictadura, así como los símbolos que lucían diversos edificios de la ciudad. “Sumamos así otro motivo para sentirnos muy orgullosos, más que nunca, de nuestra ciudad”, indicó la concejala.

 

Glòria Tello y Giuseppe Grezzi (foto: Ajuntament)


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca