Este dilluns s'inicia la nova campanya d'esterilització felina

Glòria Tello

En esta edició participen 36 clíniques veterinàries, 10 més que en 2017.

València
Comarca: 
València

Inclosa en el Pla Colonial Felí, este dilluns ha donat començament el Pla d'Esterilització Felina (PEF), una iniciativa de la Regidoria de Benestar Animal que enguany veu incrementades les clíniques participants fins a arribar a les 36.

La regidora responsable, Glòria Tello, va indicar que “Com diu la nostra campanya, entenem que "una ciutat amb gats és una ciutat saludable". Els gats duen a terme un control natural de les plagues y són beneficiosos per a la ciutat. Al mateix temps, volem que estos animals puguem millorar les seues condicions de vida i en este sentit, garantir el control de la població de gats ferals a la nostra ciutat i unes condicions òptimes per al seu benestar són l’objectiu del Pla Colonial Felí que este govern va impulsar ara fa dos anys. Els resultats són positius per als animals i per això volem continuar amb el Pla”.

Esta campanya té un pressupost de 21.725 euros, i s'ha notat un increment de la quantitat de gates tractades, passant l'any passat de les 200. “Volem agrair el treball que fan estes clíniques perquè sense elles no seria possible un control òptim de la població de gats ferals a València”, va indicar Tello respecte la participació de les clíniques veterinàries que volen participar en esta iniciativa, les quals enguany arribaran a les 36.

Per la seua banda la presidenta del Col·legi de Veterinaris de València (ICOVV), Inmaculada Ibor, ha recordat que este és el tercer any en què l'ICOVV participa en este iniciativa municipal “com a intermediaris entre el consistori i els veterinaris clínics per facilitar l’assignació i la gestió de les intervencions, així com el disseny del protocol de logística i de la intervenció quirúrgica que asseguren que les esterilitzacions es practiquen amb totes les garanties necessàries”, i ha manifestat el seu desig per “col·laborar en campanyes i actuacions que redunden en el benestar animal i en la conscienciació de la societat en temes com la tinença responsable, l’adopció o contra l’abandonament”.

Tello va informar també que s'han acreditat a 273 persones com a col·laboradores, les quals tenen un carnet que les identifica com a persones cuidadores de prop de 3.000 gats, així com de la col·locació de mupis per la ciutat, perquè la ciutadania puga vore que els gats ferals i les persones que els cuiden tenen el suport de l'Ajuntament de València perquè són molt beneficiosos per a la ciutat i perquè volen que estos animals tinguen les millors condicions de vida possibles.

Cartel Plan Esterilización Felina


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca