Es presenta una cadira de rodes per a jugar al futbol

Es presenta una cadira de rodes per a jugar al futbol

L'empresa Ortoprono ha presentat esta iniciativa al president de la Generalitat.

València
Comarca: 
València

 

Per primera vegada en la història les persones que tenen mobilitat reduïda podran jugar al futbol. I açò serà possible gràcies a la nova cadira de rodes que ha llançat al mercat l'empresa Ortoprono, i la qual tenen el reconeixement de la Real Federació Espanyola de Futbol, la Federació Espanyola d'Esports amb Discapacitat Física, l'Associació de Futbolistes Espanyols, i la Lliga de Futbol Professional.

La cadira ha sigut presentada al president de la Generalitat, qui ha mostrat el seu respatler total a este projecte, en el que Ortoprono i AFAE (Associació per al Foment de l'A-Ball (futbol en cadira) han impulsat la creació d'una nova disciplina esportiva esperada entre persones amb discapacitat física.

La presentació ha anat a càrrec del director general d'Ortoprono, José Bernardo Noblejas, i el president d'AFAE. En la presentació van estar presents Ximo Puig, a la vicepresidenta, Mónica Oltra, i al conseller d'Educació, VicentMarzà.

Noblejas va declarar que ““Por primera vez en la historia, las personas con movilidad reducida podrán jugar al fútbol gracias a una silla de ruedas con un nuevo dispositivo incorporado que permite retener, desplazar y disparar el balón siendo lo más similar a la práctica del fútbol de la gente de a pie”.

El projecte “A-Ball” ha sigut desenrotllat per Ortoprono i ha tingut la participació de l'exfutbolista Fernando Giner i Cèsar Iribarren, Director Màster en Gestió d'Entitats Esportives, també presents en la presentació.

Esta cadira de rodes té un mecanisme en la part frontal que s'activa amb les mans, dos pales que substituïxen les accions que es realitzarien amb els peus, com el control, passe i colpege i que permet orientar i impulsar el baló amb la força desitjada.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca