Els Barris de la Creu Coberta, l'Hort de Senabre i la Raïosa tenen nou enllumenat

Nou enllumenament al carrer Joaquim Navarro

S'ha usat tecnologia LED que proporcionarà un estalvi estimat de 17.820 euros.

València
Comarca: 
València

 

Els Barris de la Creu Coberta, l’Hort de Senabre i la Raïosa van canviant d'aspecte gràcies a la renovació de l'enllumenat públic, una iniciativa de la regidoria de Govern Interior en la qual se substituiran 354 llums de vapor de sodi d'alta pressió (VSAP) de 150 W i 250 W per LED càlid (3.000 °K) als carrers Jerónima Galés (impressora), Santander, plaça Holanda, plaça Santiago Suárez, Escultor Frechina, plaça Julio Verne, Pedrones, carrer Litògraf Pascual i Abad, Beethoven, Costa i Borràs, Agustina d'Aragó, Carters, Ponent, Eduard González i carrer Jeroni Muñoz, entre d’altres.

A més l'actuació també inclou la substitució de 20 bàculs de carretera del carrer Uruguai que ara passen a columnes de fosa de 7 m d'altura i la substitució de 14 bàculs al carrer Joaquim Navarro que passen a columnes de fundició de 6 m d'altura i 8 punts de llum nous de reforç als anteriors. Al costat d'este carrer, se substituïxen 16 bàculs a la Plaça Santiago Suárez i Mossen Febrer que ara passen a columnes de fundició de 5 m d'altura.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, declarà que “Amb la substitució dels bàculs de carretera es pretén evitar la copa dels arbres perquè així la llum s'emeta per baix d’estos, de forma que aconseguim una projecció de la llum molt més confortable i molt més eficient, en no ser absorbida pels arbres”, ”.

Campillo també explicá que esta actuació és molt important degut a que estos canvis han sigut molt demandats pels veïns i veïnes d'estos barris i que “estem implementant també controladors per a la telegestió de centres de comandament habilitats per al desplegament d'elements de camp de la Smart City, que en inversions futures podran recolzar-se en la infraestructura de l'enllumenat públic”.

Finalment indicà que "des del Govern de la Nau continuem advocant per l'ús de la tecnologia LED càlida que consumeix fins a deu vegades menys energia elèctrica que els sistemes tradicionals sempre que s’hi puga instal·lar. D'esta manera València avança en la lluita contra els alts nivells de contaminació lumínica. A diferència del que passava abans, des del Govern de la Nau no volem que això ocòrrega a la nostra ciutat, que era coneguda per ser una de les capitals més contaminades lumínicament d’Europa".

L'estalvi estimat

Gràcies a esta actuació es transformen 77'16 kW de potència instal·lada en làmpades de VSAP de 150 w i 250 w, passant-les a 19'28 kW de font lluminosa LED càlid, de manera que s'obtenen uns estalvis estimats anuals de 17.820 euros o, és a dir, un estalvi de 171.732,71 kW·h, en termes d'energia.

L'Ajuntament va renovar, en una actuació anterior, l'enllumenat d'una altra part d'estos Barris, com són els carrers Sant Vicent (tram Giorgeta - Creu Coberta) , Tomàs de Villarroya, Tomàs Sala, Capitular de Gandia, Carters, Primer de Maig, Mossén Febrer i Joan de Celaya, entre altres.

 


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca