Ambar presentà Ambar Roja, la seua nova cervesa a base de cirera àcida

Ambar Roja

L'Ambar Roja es va presentar al restaurant El Almacén en un tast maridat pel xef Raimon Moreno.

València
Comarca: 
València

Dijous passat el restaurant El Almacén va acollir la presentació de la nova cervesa estrela d'Ambar, l'Ambar Roja, la quarta proposta cervesera de la col·lecció Ambiciosas de Ambar, d'estil làmbic, d'esta empresa de Saragossa

La nova cervesa està elaborada amb cirera àcida, té 6,7grados i sorprén pels jocs gastronòmics que és capaç d'oferir. De fet este punt, i el seu color roig cirera, inclús en la bromera, van sorprendre gratament en la presentació, atés que permet acompanyar i ser maridada tant amb formatges com amb postres de xocolate, circumstància segurament impensable abans de provar-la. Per tant esta cervesa servix tant per a iniciar una menjar o sopar com per a acabar-la, dau el seu balanceig entre acidesa i dolçor. Els responsables de l'empresa la definixen com "Cerveza compleja y divertida con cereza ácida. El uso de levaduras salvajes la acerca al mundo de las Lambic. Un juego de acidez y dulzura con final de hierbas aromáticas. Una cerveza nacida de la unión de dos cervezas, una oscura, potente y fermentada al estilo Lambic y una más clara, de bajo amargor que contrarresta la potencia".

La presentació es va realitzar en forma de tast maridat amb diverses cerveses Ambar, cada una maridada per les propostes gastronòmiques del xef del restaurant El Almacén, Raimon Moreno, qui va aportar les explicacions de cada plat i com encaixaven amb cada una de les cerveses.

El tast va ser dirigit per Rosa Martín GarcíaTerritory Marketing, Manager de la Zona Est, qui a més d'acostar la història de l'empresa Ambar des dels seus orígens, quan el seu nomr era La Zaragozana, en 1900, va anar guiant el tast de cada cervesa, analitzant el seu color, olor i sabor. Es van provar les varietats Especial, Export, Caesar Augusta i la pròpia Ambar Roja (esta tant amb producte salat com dolç).

Martín va fer insistència en el fet que els responsables d'Ambar afirmen que no treballen per als mercats sinó per a les persones, expressió de la passió que senten per la cervesa, independentment de condicionaments comercials. De fet la nova Ambar Roja tindrà una producció estimada de 150.000 botelles, i no es tornarà a elaborar cap més, circumstància que també va sorprendre els assistents, atés que s'imposa la filosofia dels mestres cervesers i l'experimentació, als resultats i acceptació d'esta nova cervesa.

En este sentit Antonio Fumanal, mestre cerveser d'Ambar, afirma respecte la nova cervesa que “Emparenta con las lámbicas por su fermentación espontánea, por el uso de la fruta y porque en apariencia y en sabor nos conduce hasta Bélgica”, i afig que “para un purista nunca sería una lámbic”.

Per la seua banda Enrique Torguet, director de màrqueting, va explicar que “A nosotros los registros encorsetados nos gustan para salirnos de ellos y la Roja, como el resto de Ambiciosas, no dejará a nadie indiferente. O te encanta o no te gusta nada. Ese era el espíritu de inicio y de momento lo mantenemos intacto”.

Galeria

Ambar Especial maridada con ensaladilla rusa
Ambar Especial maridada amb ensalada russa

Ambar Roja maridada con queso
Ambar Roja maridada amb formatge

Ambar Caesar Augusta maridada con cocochas de bacalao al pil-pil
Ambar Caesar Augusta maridada amb cocotxes d'abadejo al pil-pil

Ambar Export maridada con carne
Ambar Export maridada amb carn

Ambar Roja maridada con postre de chocolate
Ambar Roja maridada amb postres de xocolate

Restaurante El Almacén
Raconet del restaurant El Almacén on va tindre lloc el tast

Ambar Roja

Vídeo:

 


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca