Ambar Especial complix 10 anys sense gluten

Ambar Especial sense Gluten

Esta varietat va ser una de les primeres opcions per als celíacs a Espanya.

València
Comarca: 
València

La cervesa Ambar Especial Sin Gluten celebra el seu desé aniversari, una dècada en què esta varietat de la cervesera saragossana ha suposat una opció per a aquells amants de la cervesa que, a més, són celíacs, la qual cosa, segons FACE, suposa el 1% dels espanyols, mentres que el 85% d'ells encara no estan diagnosticats.

Ambar explica que no és problema fer una cervesa lliure de gluten, on està el repte és que quan es degrada el gluten de la cervesa no es perda ni el seu color daurat, ni la seua combinació de sabors entre dolços i amargs.

Ambar destaca per la innovació, i ho ve fent des de sempre. En este cas, fa una dècada, Antonio Fumenal, mestre cerveser, va aconseguir l'Ambar Especial sense gluten, de la mà de l'Associació Aragonesa de Celíacs. D'esta manera, en 2008 va eixir al mercat esta nova cervesa, en principi únicament per als visitants de l'Expo Saragossa d'aquell any. Deu anys després "el consum de la cervesa sense gluten està pràcticament normalitzat i cada vegada és més senzill trobar-ho a les grans superfícies i als bars", explica Enrique Torguet, director de Màrqueting d'Ambar.

Quant al procés d'elaboració, Fumenal explica que "se ha controlat el procés de fabricació de manera que el gluten original ha sigut degradat i desactivat (6ppm de gluten actiu)”, i afig que “Açò s'aconseguix a través d'un procés enzimàtic que els fa aptes per al seu consum per persones que no el toleren".

A esta novedosa varietat va seguir l'Ambar Especial 0.0 sin gluten en 2011, la primera d'esta classe del mercat.

Ambar ha mantingut col·laboracions amb Schär, marca de referència en productes sense gluten a nivell europeu, com en promocions encreuades amb supermercats com a Cabrero, Alcampo, Eroski, El Corte Inglés i Carrefour. Finalment comentar que el finalista de Top Chef, Antonio Arrabal, ha participat en la creació d'una col·lecció de video-receptes cerveseres, entre les que es troben opcions sense gluten.

 


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca