L'Ajuntament inicia una campanya contra l'abandonament d'animals a l'estiu

Campaña contra l'abandonament d'animals

Cartells en els carrers de la ciutat i en els autobusos de l'EMT donen visibilitat a esta campanya.

València
Comarca: 
València

L'arribada de l'estiu implica, un any més, el problema de l'abandonament de mascotes de manera indiscriminada, el deixar a la seua sort al que passen de ser els millors "amics" a convertir-se en animals sense rumb, deixats per "molestar".

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Benestar Animal, ha iniciat una campanya contra esta actitud encara present en part de la ciutadania. El lema de la campanya 'No abandones i canvia una vida adoptant', té dos objectius, d'una banda conscienciar les persones per a que no abandonen les seues mascotes, i al mateix temps animar a adoptar els animals que hi ha als centres municipals.

La regidora responsable, Glòria Tello, explicà que “En 2017 continuen augmentant les adopcions com l’any passat i això és una molt bona notícia que volem reforçar amb esta campanya i amb les actuacions del dia a dia de la Regidoria de Benestar Animal”, i va afegir que “No obstant això, és fonamental revertir les dades d’abandonament, que continuen sent intolerables en una societat avançada i moderna com la nostra”.

Un problema que, com deia Tello, no acaba de desaparéixer de la nostra societat. Una pràctica cruel i egoista que no té cap excusa. De fet durant el primer semestre d'any al centre d'acollida de Benimàmet han entrat 620 gossos i 858 gats, i han eixit 867 gossos i 837 gats. S'han produït 360 acollides i 446 adopcions

Finalment Tello va voler fer un crida: “L’augment d’adopcions i acollides és positiu tot i que ens encantaria que no se’n pogueren produir per l’absència d’animals abandonats a la nostra ciutat. Per això fem una crida a la ciutadania amb campanyes com esta, que ompli de cartells els nostres carrers i molts autobusos de l’EMT”, i va argumentar la campanya iniciada atés que “Campanyes com esta resulten imprescindibles per avançar en la conscienciació i està demostrat que accions així s'han de dur a terme de manera continuada per canviar el paradigma i conscienciar”.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca