L'equip artístic 'Cap de Suro' farà la Falla Municipal Infantil 2019

Jurat encarregat de triar l'equip artístic de la Falla Infantil Municipal 2019

La decisió l'ha pres un jurat independent d'entre les tres candidatures existents.

València
Comarca: 
València

L'Ajuntament ha donat a conéixer la identitat dels autors de la Falla Municipal Infantil 2019. Un jurat independent, proposat per entitats falleres i artístiques, va decidir este passat dimarts que l'equip artístic Cap de Suro s'encarregue del monument infantil.

Cap de Suro està format per Ariadna González i Xavier Gurrea, dos dissenyadors d'interiors de l'EASD de València, els quals van plantar la seua primera falla l'any 2013, per a la comissió de Pizarro - Ciril Amorós, per la que van obtindre el primer premi de la secció 10. Des d'aquell moment han participat en diverses Falles (Joaquim Costa-Comte d'Altea, Gravador Esteve - Ciril Amorós) obtenint diversos premis, i també a les Fogueres d'Alacant.

El jurat va estar format per Jordi Palanca Marqués, artista faller, president de la Falla Doctor Olóriz i vicepresident de la Interagrupació de Falles de València, entitat que l’ha proposat com a membre del jurat; Marisa López Verdú, fallera de la comissió de la Falla Els Somnis i secretària de la Federació de Falles I+E, qui l’ha proposada com a integrant del jurat; Sara Vilar García, doctora per la Universitat Politècnica de València, artista i professora del Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de València, a proposta del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València; en representació de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, la seua professora de Disseny de Producte, María Navarro Diego, i Ricard Ramon Camps en representació del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Amb veu però sense vot Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva i Inma Guerrero, vicepresidenta de Cultura de Junta Central Fallera.

Com va ocórrer l'any passat, els artistes i equips artístics que optaven a ser triats van defendre les seues propostes davant dels membres del jurat, els membres del qual van poder interactuar i resoldre els dubtes que pogueren tindre. En este sentit Vilar va afirmar, respecte la proposta triada, que “es tracta d’un projecte específic per a la Plaça de l’Ajuntament amb què es destaca el treball fet pel xicotet comerç”. Per la seua banda Palanca explicà que els va cridar l'atenció “la integració del projecte presentat dins de l’espai urbanístic de la plaça”.

Fuset va indicar que l'ús de materials sostenibles és un dels criteris d'avaluació positiva, i en este sentit va declarar que “recuperar materials tradicionals ens connecta també amb una sensibilitat cap a la sostenibilitat creixent”.

Cal indicar que l'elecció es fa sense que existisca esbós. És ara quan l'equip artístic triat donarà forma a l'esbós definitiu.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca