València acull la XXVI Gran Feria Andaluza

XXVI Gran Feria Andaluza

Esta fira podrà visitar-se fins al 6 de maig entre els ponts de les Flores i de l'Exposició.

València
Comarca: 
València

Un any més el llit del riu Túria acull la Gran Feria Andaluza, una festa que reunix l'essència andalusa a la nostra ciutat, intentant portar l'esperit de la Fira d'Abril sevillana a la capital valenciana. La XXVI edició es pot visitar fins al 6 de maig al llit del riu Túria, entre els ponts de les Flors i de l'Exposició.

La inauguració va tindre lloc este passat dissabte començant pel tradicional tall de la cinta inaugural i encesa de l'enllumenat. La pluja present no va impedir que allí es donaren cita les reines de les diverses cases i associacions andaluses de la província participants, així com representants d'altres cases regionals, i la Federació d'estes, representades pel seu president, Juan Zuriaga. Tall de la cinta inaugural de la XXVI Gran Feria Andaluza També hi van acudir a la inauguració diversos membres de l'equip de govern municipal, com Sandra GómezPere Fuset o Maite Girau, i de la oposició, com els regidors Fernando Giner o Amparo Picó, així com el diputat de Les Corts, Fran Ferri, o el de la Diputació, José Enrique Aguar, així com Zulima Pérez Seguí, Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, en representació del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Després del tall de la cinta inaugural la comitiva es va dirigir al centre de l'esplanada, on van poder contemplar un ball de sevillanes a càrrec de les diverses reines de cada casa, un ball que sens dubte va animar este inici de la fira.

XXVI Gran Feria Andaluza

La comitiva oficial es va desplaçar fins a la caseta de FECA, la Federación de Casas Andaluzas en la Comunitat Valenciana, entitat organitzadora, on van poder brindar per este inici i esta fira, on va fer d'amfitriona la seua presidenta, Puri Torres.

Les casetes, situades a cada costat de l'esplanada, es van omplir de socis i visitants, que van disfrutar tant de les actuacions de cada Casa o associació, així com dels seus productes gastronòmiques i begudes típiques andaluses. Unes casetes que també tenien taules a la pròpia esplanada, pel fet que la gran afluència de públic els feia impossible acollir a tots els visitants al seu interior.

Un gran escenari a l'esplanada va servir per a amenitzar la nit fins a la matinada, gràcies al grup invitat que va fer ballar i disfrutar als presents a este inici de la Fira, oferint els ritmes d'aires andalusos ben coneguts per tots.

Grup musical que animà la nit inaugural a la XXVI Gran Feria Andaluza

Galeria: 

Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca