L'Ajuntament destina 60.000 euros per a promocionar les festes tradicionals valencianes

Festes Populars

Se subvencionaran activitats de foment del patrimoni cultural i festiu locals o de barri.

València
Comarca: 
València

L'Ajuntament de València ha obert una convocatòria pública de 60.000 euros per a potenciar i fer visibles festes de caràcter tradicional, singular o popular vinculades a activitats que tenen una trajectòria acreditada de foment del patrimoni cultural i festius locals o de barri.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, indicà que «és molt important per a la cultura festiva de la nostra ciutat que donem suport a aquelles activitats que potser tenen menys visibilitat que unes altres festes i per això també tenen més complicat accedir a recursos com ara els patrocinis privats, però que són fonamentals des d’una perspectiva social i cultural».

Seran subvencionables, com a exemple, muntatge de l'activitat, el seu disseny tècnic, la pirotècnia, actuacions musicals, producció i edició de llibres relacionats amb la festa, el seu vestuari o les cavalcades. En canvi. no seran subvencionables activitats esportives o gastronòmiques, viatges o adquisició de béns immobles.

En 2017 es van destinar 3.106,14 euros de mitjans a festes com les d'Associació Cultural de les Festes Patronals de la Mare de Déu dels Desemparats de Natzaret, l'Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Marcel·lí, les associacions Jarit i El Clau i l'Associació Cultural Comissió de Festes de Carpesa, etc. Tampoc entren en esta convocatòria les comissions falleres (que tenen línies pròpies de subvenció) o festes que tenen convenis com la Setmana Santa Marinera, la Junta Central Vicentina, els Amics del Corpus o les festes de Moros i Cristians, etc.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca