La Gran Fira de València oferix 275 activitats en més de 50 ubicacions

Pere Fuset en la presentación de la Gran Fira de València 2018

El Correfira acostarà esta cita tradicional d'estiu a 15 barris de la ciutat.

València
Comarca: 
València

La Gran Fira de València va iniciar el seu camí el passat 30 de juny, en un nou model que vol tindre com a característica “pel seu caràcter plural i per la descentralització dels escenaris de la cultura i la festa, s'ha consolidat com un festival urbà divers i accessible per tothom”, com va declarar el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, durant la presentació de la programació el passat 29 de juny.

En l'edició actual esta Fira oferirà 275 activitats, les quals es distribuiran en més de 50 ubicacions i que també arribarà a 15 barris de la ciutat gràcies al correfira.

Indicà Fuset que «La Gran Fira de Juliol, eixa gran fira de València, que arriba després de revitalitzar este festival d'estiu, és una cita amb la ciutadania que pensa en tots els públics, en tots els gustos, en totes les preferències, en tots els perfils de gent, tant dels veïns i veïnes de València que ens queden este juliol a la ciutat, com també d'aquelles persones de l'àrea metropolitana i les poblacions col·lindants que es puguen acostar a la ciutat i, per descomptat també, del turisme emergent al mes de juliol i molt important per a la nostra ciutat».

Entre les activitats incloses en la programació de la Gran Fira trobarem música, teatre, cinema, pirotècnia, cavalcades, màgia, espectacles, tallers, ball, sopars, humor, festa, campionats, i la batalla de flors.

A destacar, les Nits del Folk (el 6 i 7 de juliol), o la Nit a la Mar (el 14 de juliol) a La Marina, així com la Gran Nit de Juliol (el disssabte 21 de juliol), en la que el centre de la ciutat oferirà un gran conjunt d'escenaris on la gent podrà anar recorrent i disfrutant de diverses activitats a l'aire lliure, a més de visitar els museus en horari nocturn. També hi haurà diversos espectacles pirotècnics, els Focs de la Fira, entre els que es poden citar el castell de Pals a l'antiga (de Nadal Martí, a la plaça de la Mare de Déu, el 7 juliol, a les 00.30 hores) i el correfoc (el 27 juliol, a les 23 hores).

La present edició es va iniciar el passat dia 30 de juny a través de la cercavila inaugural i la traca correguda, la qual, a càrrec de Reis Martí, va arribar de pólvora la plaça de l'Ajuntament.

Entre les novetats presentades hi haurà una trobada de muixaranga i un de dolçainers.

Finalment els barris que rebran el correfira seran Russafa, Patraix, Orriols, Benimàmet, Ciutat Jardí, Torrefiel, Malilla, Benicalap, El Perellonet, Nou Moles, Benimaclet, Cabanyal – Canyamelar, Campanar, La Creu del Grau i La Raïosa.

AdjuntMida
PDF icon Programa Gran Fira de València382.7 KB

Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca