La Festa de la Sega va reunir a més de 3.000 assistents

Vicent Torrent va ser nomenat Segador d’Honor 2017

Entre les diverses activitats va haver-hi un reconeixement al músic Vicent Torrent.

Catarroja
Comarca: 
L'Horta Sud

 

El port de Catarroja d'Albufera va acollir la sexta edició de la Festa de la Sega, una iniciativa de la D.O. Arròs de València que en esta ocasió va introduir un nou concurs de perxadors.

La cita va tindre una assistència que els responsables estimen en més de 3.000 persones, per a conéixer de primera mà una de les nostres tradicions agrícoles més arrelades.

El complet programa va començar per un recorregut de reconeixement d'aus i a continuació un curs de cuina impartit pels restaurants Casa Carmina i Las Bairetas. Tot seguit va tindre lloc el primer concurs de perxadors, el guanyador del qual va ser Juan Puchalt Babau "Catarroja", i al que va seguir un de Cants de Batre en el que la vencedora va ser Noelia Llorens.

I com esta festa és de la sega un grup d'agricultors va fer una demostració de la sega manual de l'arròs, després de la qual cosa el músic Vicent Torrent i membre del grup Al Tall va rebre el nomenament de Segador d’Honor 2017.

Torrent va fer insistència en la importància del valencià. En este sentit va indicar que "Hem evolucionat, fa 40 o 50 anys nostra llengua estava mal vista. Per sort, hui en dia ja no succeïx, i la llengua ha tornat a la política, a les institucions i les escoles. A més, hem recuperat les tradicions, la gastronomia, i fins a les plantes baixes per a viure. Estem travessant un bon moment".

Un concert de música folk a càrrec del grup Tres fan ball va posar fi a esta jornada on la tradició es va fer present.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca