Premis del concurs faller Picaeta Fest

La comissió Bisbe Amigó-Conca mostra els estandarts (foto: Esteban Gonzalo Rogel)

La comissió Bisbe Amigó-Conca ha sigut la gran triomfadora amb la seua tapa “Soy un gnomo”.

València
Comarca: 
València

 

El diumenge dia 18 d'este mes l'Agrupació Falles Centre va entregar els premis de la segona edició del concurs Picaeta Fest, en el que han participat 14 comissions, tres més que en l'anterior edició.

La comissió Bisbe - Amigó - Conca ha sigut la gran triomfadora amb la seua tapa “Soy un gnomo”, fals boletus de bolets i trufa, ja que ha sigut la guanyadora de la votació popular i a més la triada per les 14 falleres majors de les comissions participants en el concurs, celebrat per torn rotatiu i cada diumenge entre l'1 d'octubre i el 4 de febrer, amb el parèntesi de Nadal i Reis.

Fals boletus edulis, en representació del bosc encantat, utilitzant creïlla tornejada i confitada, farcida amb duxell de trufa i un bolet shiitake com a barret. Adornada amb bromera de boletus, galletes de trufa simulant la terra, krispies de gerd i empolvorat d'oli de trufa.

El segon premi popular va recaure en la Falla Sant Vicente-Marvá i el tercer en la d'av. Cèsar Giorgeta-Roig de Corella, mentres que per als 14 presidents la tapa més cridanera va ser la presentada per la comissió dels carrers Castelló-Segorbe.

L'Agrupació va entregar els premis en el transcurs d'un acte, amb picaeta inclosa, que es va celebrar al Casal de la Falla Plaça del Pintor Segrelles.

Activitat, patrocinada per Amstel, Vicente Vidal i altres entitats, que a més de la germanor entre els fallers incentiva la participació de veïns i visitants.

A més, la competició és un esperó renovador per a l'hostaleria, màximament si tenim en compte la importància que té la gastronomia perquè els turistes decidisquen com a destí la Comunitat Valenciana en general i la ciutat de València en particular. Amb el pas del temps es comprovarà si els hostalers saben aprofitar les realitzacions dels manetes, elles i ells, de les comissions falleres.  

I com en les Falles, acabada d'acabar la segona edició de Picaeta Fest comencen els preparatius per a iniciar la tercera en l'últim trimestre d'enguany.

La Picaeta en la Falla Pintor Segrelles (foto: Esteban Gonzalo Rogel)


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca