María del Rocío Gil Uncio i Daniela Gómez de los Ángeles, Falleres Majors de València

María del Roclío Gil Uncio i Daniela Gómez de los Ángeles

L'Hemicicle de l'Ajuntament va acollir l'acte de proclamació.

València
Comarca: 
València

 

Dimecres passat 11 el món de les Falles va viure un d'eixos moments assenyalats en el calendari de cada any, el moment en el qual la societat coneix a les seues màximes representants, les Falleres Majors de València. Prèviament, el dia anterior, es va produir la també tradicional telefonada en la qual l'alcalde els dóna la notícia a les interessades.

Moments d'emoció i nerviosisme s'entremesclen tant en les dos afortunades com en els seus familiars, amistats i comissions falleres respectives.

L'acte va estar presidit pel propi alcalde de la ciutat, Joan Ribó, el qual va proclamar oficialment Fallera Major de València a María del Rocío Gil Uncio, i Fallera Major Infantil a Daniela Gómez de los Ángeles.

Pere Fuset, María del Roclío Gil Uncio, Daniela Gómez de los Ángeles y Joan Ribó (JCF/ Armando Romero)

Ribó, que va estar acompanyat pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va reivindicar  “el dinamisme d'una festa que es transforma i actualitza cada dia, ha recordat la importància que per a les Falles té haver sigut declarades patrimoni immaterial de la humanitat, patrimoni de tots i totes perquè és una celebració “oberta, plural i integradora”, i va afegir: “Hui este Hemicicle, on la paraula cobra la seua màxima expressió com a instrument de diàleg i convivència, acull l'acte de nomenament de les Falleres Majors de València de 2018, Rocío Gil Uncio i Daniela Gómez de los Ángeles, màximes representants de la nostra festa”.

Ribó va expressar a les noves Falleres Majors “el suport de tota la ciutat, representada per este consistori que estarà al vostre costat en tot moment, compartint este any tan intens”.

Record per a les Corts d'Honor

L'alcalde també es va recordar de les components de les respectives Corts d'Honor, a les que va dedicar estes paraules:

“Com la Ciutat Vella, des d'on la flama fallera es va estendre a la resta del Cap i Casal, vénen Daniela Esteve i Noelia Ibáñez; dels Poblats Marítims, María Terol i Silvia Vicent; la ciutat que va deixar arrere les muralles està representada per Alicia Andrés, Laura Fabra, Lucía Serrano, Lucía Villaba i Vega Calvo; de la València del creixement urbà provenen Aitana Piquero, Alba Miquel, María Urios, Marina Giménez, Marta Sahuquillo i Paula Miquel; des de la ciutat més enllà del riu, us acompanyaran Aitana Gómez, Blanca Casabán, Estefanía Mestre, Loli Palanca, Marta Estornell, Meritxell Soler, Mireia Bazaga i Nekal Martínez, i representant les Falles de l'àrea metropolitana estarà Marta Sobrino”.

Cort d'Honor Infantil (JCF/ Armando Romero)

Cort d'Honor (JCF/ Armando Romero)

Ribó va dedicar també unes paraules a les anteriors màximes representants falleres, Raquel Alario Bernabé i Clara María Parejo Pérez, i va parlar de la germandat entre les altres ciutats que també celebren la festa fallera així com i amb les festes germanes, “que hui estan representades per la bellea del foc dels Fogueres de Sant Joan d'Alacant, Sofia Escoda, i per la reina dels Festes de la Magdalena de Castelló, Carla Bernat”.

L'alcalde va concloure dirigint-se a les noves Falleres Majors a les que va dir: “Rocío i Daniela, comenceu hui un viatge ple d'emocions i d'entusiasme. Un viatge a través d'una festa plena de matisos nous que tindreu l'oportunitat de descobrir. A nosaltres ens quedarà el privilegi de compartir la vostra experiència i d'ajudar-vos a escriure un nou capítol de la història de les Falles. És així com entre tots continuarem treballant per a mantenir viu el seu designi d'eternitat”.

Hemicicle de l'Ajuntament (JCF/ Armando Romero)


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca