Latorre y Sanz plantaran la Falla gran municipal 2018

Jurat de la Falla Municipal 2018

Participa en este projecte el dissenyador de renom internacional Okuda.

València
Comarca: 
València

En un procés semblant al de la Falla Infantil, el jurat designat a este efecte ha triat la que serà la pròxima Falla Municipal de 2018, i que correspon al projecte presentat pels artistes fallers José Latorre i Gabriel Sanz, en el que també participarà el dissenyador Okuda.

Totes les persones que optaven a fer esta falla pogueren explicar els seus projectes als membres del jurat, i respondre també a les seues preguntes. El jurat ha animat a les candidatures no guanyadores a presentara novament l'any que ve, per l'atractiu de les seues propostes.

José Latorre planta falles des de 1981. Va ser mestre del Gremi d'Artistes Fallers de 2001 a 2013, així com president de la Federació d'Artistes Fallers i Fogueres de la Comunitat Valenciana. Des de 1987 treballa associat a Gabriel Sanz, actualment secretari de la Cooperativa d'Artistes Fallers. Este equip ja va plantar la falla municipal en 2008.

Per la seua banda Okuda fa treballs d'art urbà reconeguts internacionalment. Usa estructures geomètriques multicolors, qualificades de vegades com de surrealisme pop.

Ramon Lluch, membre del jurat, va destacar la innovació de la proposta de Latorre i Sanz, així com la participació d'Okuda. Per la seua banda Amparo Díaz va afirmar que "trenca amb l’estètica convencional i alhora no ho fa amb els elements d’una falla", mentres que María Jesús Giménez ha fet insistència en "la composició, l'estil i el color", així com en les possibilitats que tindrà la falla gràcies a Okuda. Finalment Aurelio Doménech va afirmar que este projecte "dóna un pas més enllà en les Falles implicant artistes plàstics i fallers” .

Composició del jurat de la Falla Municipal 2018

Amparo Díaz, professora titular d’escola universitària, membre de l’equip Totfalles, col·laboradora fundadora de la revista Cendra i participant en El Turista Fallero, responsable a més de diversos càrrecs en diferents comissions falleres, a proposta de la Interagrupació de Falles.

  • Ramon Lluch, llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de València, expresident de la comissió Doctor Manuel Candela – Beatriu Tortosa i faller en l’actualitat de la comissió Sapadors – Vicent Lleó, per designació de la Federació de Falles amb Especial Enginy i Gràcia, de la que és president des de la seua creació en 2004.
  • María Jesús Giménez Pinto, artista fallera i pintora d’algunes falles, llicenciada en Belles Arts i professora del cicle formatiu de tècnic superior en artista faller i construcció d’escenografies, en representació del Gremi Artesà d’Artistes Fallers.
  • Sebastian Alós, responsable del desenvolupament de diversos projectes d’identitat corporativa, disseny de producte i editorial i el treball del qual forma part de col·leccions permanents del Museu del Disseny i el Museu de les Arts Decoratives de Barcelona, del Museu del Cartell de Wilánow de Varsòvia (Polònia) o del Tate Archive Poster Collection de la Tate Gallery de Londres (Regne Unit), a proposta de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, de la que forma part a l’igual que del Bureau of European Designers Association (BEDA) i Foment de les Arts i del Disseny (FAD).
  • Aureli Doménech, graduat en Belles Arts i museòleg, responsable de treballs d’assessorament cultural en diversos ajuntaments i de dissenys museogràfics en institucions com ara el Museu Valencià d’Etnologia, per designació del Cercle de Belles Arts, del qual és secretari.

Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca