L'art i les flors els temes centrals de les Falles Municipals 2019

Esbossos Falles Municipals 2019

Els esbossos han sigut presentats este dissabte al Centre Cultural Centre del Carme de València.

València
Comarca: 
València

Per fi hem conegut els dissenys de les quals seran les Falles Municipals 2019. I ha sigut en l'acte que ha tingut lloc en el matí d'este dissabte al Centre Cultural Centre del Carme, on han acudit els equips artístics seleccionats per a dur a terme estos projectes fallers, d'una banda Latorre i Sanz al costat de Pichiavo per a la falla gran, i per a la infantil la parella artística Cap de Suro.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha tornat a incidir en la conveniència del procés de selecció que s'ha usat per a la selecció dels artistes, consensuat amb el Gremi d'Artistes Fallers, de manera que, opina, es pot “augmentar quantitat i qualitat en les candidatures que optaven a plantar falla”. I ha agraït “l’esforç dels membres dels jurats independents, artístics i fallers que han triat les falles municipals de 2019 per considerar les falles com el que són, art al carrer”.

"Procés creatiu", el valor artístic i poder social de les falles

La falla gran municipal porta per lema "Procé Creatiu". A través d'este projecte Latorre i Sanz, i Pichiavo (Juan Antonio Sánchez i Álvaro Hernández), representaran figures de l'art clàssic grecoromà, gràcies a les quals pretenen invitar a la reflexió sobre el valor artístic i el poder social de les Falles. Volen reivindicar el lloc de la nostra festa en la història de l'art, sense complexos.

El monument estarà fet a base de fusta fonamentalment, encara que també s'usarà cartó pedra en l'exterior. S'assegura, d'esta manera, una combustió neta. A més es podrà contemplar el monument en la seua totalitat, atés que es té previst que les escenes de la base tinguen un mecanisme que les dotarà de moviment.

"Paradeta de flors nº 14", en honor a les paradetes de flors de la plaça

La proposta que ha presentat l'equip “Cap de Suro” per a la falla infantil, "Paradeta de flors nº 14", està dedicada a les paradetes de flors típiques de la Plaça de l'Ajuntament, presentes a este lloc des de sempre, de manera que este monument faller es convertirà en una part més de la pròpia plaça.

Com en el cas de la falla gran s'aposta per la fusta com a component principal del monument. A més els artistes van comunicar que buscaran la interacció dels espectadors, a través d'elements que juguen amb els sentits, com l'olfacte, l'oïda o la visió.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca