L'Ajuntament ajudarà a les Falles afectades pel canvi de nom de carrers i places

Casal Falla General Barroso - Litògraf Pasqual i Abad

L'adaptació a la Llei de Memòria Històrica farà que algunes falles hagen de canviar part del seu nom.

València
Comarca: 
València

Després de l'anunci per part de la Regidora de Cultura, Glòria Tello, que en compliment de la Llei de Memòria Històrica es canviaran 51 vies, entre carrers i places, algunes comissions falleres s'han alertat, atés que estan situades, precisament, en alguns d'eixos carrers i places que canviaran de nom i, per tant, elles també hauran d'adaptar el nom de la seua falla.

En este sentit, la regidoria de Cultura Festiva ha anunciat que ajudarà a eixes comissions tant en el canvi de nom com en el de la imatge, segons informà el regidor i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Les falles afectades són 14, i totes elles tindran l'assistència municipal durant el procés de transició que durarà un any. Durant este temps Fuset va indicar que hi haurà reunions explicatives per a guiar a eixes comissions a fer el canvi, així com per a atendre les seues necessitats.

Fuset indicà que “València es disposa a complir, per fí, amb la normativa vigent, corregint així una anomalia històrica d’exaltació de la dictadura impròpia d’una ciutat democràtica i respectuosa com la nostra. La nostra festa gran, impregnada d’un profund sentit democràtic, estarà a l’altura d’esta adaptació necessària i des de l’Ajuntament estarem al costat del món faller per ajudar-los en tot allò que siga necessari”.

Atés que estos canvis suposen un gasto econòmic per a les comissions, l'Ajuntament estudiarà la possibilitat d'establir ajudes econòmiques si fóra necessari, encara que va insistir en el fet que “Cal recordar que hi ha tot un any de transició per facilitar l’adaptació i durant tot eixe temps escoltarem totes les necessitats que ens plantegen les comissions”.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca

HOTELS / HOTELES

Booking.com