La Falla Doctor Collado entrega els seus premis Llotja i Salvador Debón Cortina

Els premiats amb les falleres i el president de la falla promotora (foto: Esteban Gonzalo)

El Premi Llotja Especial s'ha concedit a l'equip redactor de la candidatura de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

València
Comarca: 
València

 

La Fallera Major de València, Rocío Gil Uncio, a qui acompanyaven Tono Fagoaga, president de la Falla Plaça del Doctor Collado, i la seua Fallera Infantil, Ainhoa Lloris Márquez, va presidir l'entrega dels Premis Llotja i Salvador Debón que anualment entrega la veterana comissió fallera, la número 3 del cens, en un acte que es va celebrar el dia 20 d'este mes en l'Àmbit Cultural d'El Corte Inglés de l'avinguda França de València.

Els Premis Llotja, que tenen com a objecte el reconeixement d'aquelles persones o entitats que s'han significat per la seua rellevància en l'àmbit professional, social o cultural de València, així com en la història i actualitat de la falla Dr. Collado o del món de les falles en general, en la seua XIV edició han sigut atorgats a les següents persones i entitats:

Premi Lotja Extraordinari al Palau de la Música de Valencia pel seu trenté aniversari que va arreplegar el seu director Vicente Ros.

Premi Lotja Especial a l'equip redactor de la candidatura de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, que va estar constituït per José Martínez Tormo, Javier Mozas, Josep Lluis Marín, Manuel HernándeziJorge Guarro.

Premi Lotja a la Solidaritat a Aldeas Infantiles, pel seu 50 aniversari en Espanya, que va arreplegar la seua presidenta Estrella Marco Ballester.

Premi Lotja a l'Esport al València Bàsquet, pel seu trenté aniversari, que va arreplegar el seu president Vicente Solaz Sanz. Reconeixement a un equip que des del seu modest començament ha aconseguit nombrosos èxits esportius

Premi Lotja a les Falles a la comissió de la Plaça de l'Arbre que en 1962 va començar a ressuscitar el Cant de l'Estoreta Velleta fins a convertir-lo en un dels actes principals de l'actual calendari faller

Premi Lotja a la Comunicació al periodista Julio Tormo Ases per la seua trajectòria professional i en especial amb el món de les falles

El Premi Salvador Debón el van instituir per a retre homenatge a un dels grans artistes de la nostra festa que va marcar una època, amb molts dies de glòria, en el si de la comissió Dr. Collado en els anys seixanta del segle passat. Per això anualment reconeixen l'artista revelació, que en esta edició ha recaigut en Gregorio Acebedo

El equipo redactor de la candidatura de Las Fallas (foto: Esteban Gonzalo)


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca