La Crida dóna inici oficial a les Falles 2018

Crida 2018

Les Torres de Serrans van tornar a congregar al món faller.

València
Comarca: 
València

La Crida 2018 es va celebrar este passat diumenge des de les Torres de Serrans, punt de referència des d'on cada any s'invita a tot el món a "la millor festa del món". Una Crida que enguany ha sigut més inclusiva que mai, i en la que s'han usat subtítols projectats en les Torres, així com la llengua de signes i zona per a persones que tenien mobilitat reduïda. Una invitació formal a les Falles 2018.

Esta actuació inclusiva es va poder fer gràcies a la participació de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD) per a traduir els discursos simultàniament a la llengua de signes.

De la mateixa manera els discursos de les Falleres Majors també van ser subtitulats en directe i projectats, com déiem, en les Torres gràcies a l'ús de la tecnologia estenotípia informatitzada, de la mà d'Helix CV, la Federació d'Associacions per la Integració de les Persones Sordes a la Comunitat Valenciana.

Un espectacle de llum, so i pirotècnia va meravellar el públic assistent. Una perfecta projecció dels diversos motius sobre les Torres, destacant la del vídeo de les dos Falleres Majors.

La part protocol·lària va seguir el guió de costum. La benvinguda de l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, el qual va entregar les claus de la ciutat a les Falleres Majors de València, i els discursos tradicionals, primer de la Fallera Major Infantil, Daniela Gómez, pronunciat de manera segura, entonant perfectament i, inclús, cantant l'inici de la cançó de l'Estoreta Velleta, sumant-se, a cor, el públic.

Va seguir finalment la Fallera Major, Rocío Gil, també seguint els tòpics d'este discurs de la Crida, animant a unir-se a la festa fallera, encara que pecant de la típica entonació de la qual algunes falleres, no se sap bé per quina raó, trien al parlar en públic. Una entonació prou desagradable que va fer destacar encara més la de la seua companya, molt més natural. No obstant va complir la missió d'exalçar la festa fallera i invitar a viure-la intensament.

Crida 2018

Després dels himnes i el castell, la comitiva formada per les Falleres, les seues Corts d'Honor i els representants polítics d'Ajuntament i Generalitat, es va desplaçar a la Basílica de la Mare de Déu, on va tindre lloc la visita tradicional

En definitiva, una Crida més, una invitació formal al món faller i al no faller, a la societat valenciana i a la forastera, per a disfrutar de les Falles 2018, que des de hui i fins al 19 de març, experimentaran una carrera sense parar, i transformaran una ciutat que treballa tot l'any per a viure quatre dies de manera intensa.

Les Falles 2018 han començat.

 

Crida 2018


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca