Foc, pólvora i tradició formen la campanya gràfica de les Falles 2018

Presentació campanya gràfica Falles 2018

El cartell i la imatge són obra de l'estudi Yinsen.

València
Comarca: 
València


El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va presentar este passat dimecres la campanya gràfica de les Falles 2018, un treball que posa en valor el treball artesanal. La presentació va tindre lloc en el Centre del Carme. Fuset va declarar que “Desitgem per a este cartell la mateixa sort, reconeixements i premis, que els aconseguits pel cartell de 2016 —dissenyat per Ibán Ramón—, que va ser reconegut amb el premi dels dissenyadors valencians, entre altres premis. El fet que Yinsen foren premiades amb este mateix guardó pel seu cartell de la Gran Fira de València a 2016 és un bon auguri”.

Com va ocórrer l'any passat, s'ha optat per un sistema d'elecció consensuat entre diverses entitats professionals del món del disseny. Finalment es va triar la proposta gràfica de Yinsen Studio, format per María Prada i Lorena Sayavera, els que van declarar que “d’entre tots els aspectes que componen les Falles, que són molts, ens cridava l’atenció la quantitat de persones implicades al voltant la festa i com, gràcies al seu entusiasme, s’han pogut continuar construint les Falles any rere any durant més d’un segle d’història”

La campanya està composta per tres cartells que mostren els lemes: “som foc”, “som pólvora” i “som tradició”. A més, en l'Exposició del Ninot s'usarà “som art”. S'ha usat una gamma cromàtica de 18 colors. “El foc aporta els colors càlids amb un ninot i un personatge que representa l’artista faller; el cor, amb tons blaus i turqueses, ens recorden el Mediterrani i el cel del dia amb una escena amb fum que representa el moment de la mascletà; i a l’interior de la pinta fallera, del tercer cartell, s’han inclòs elements tradicionals, flors que ens recorden l’Ofrena i una xica tocant la dolçaina”, expliquen.

Campaña gráfica Falles 2018

Com l'any passat els cartells podran veure's, a més de en la ciutat de València, en diverses ciutats de l'Estat, per a ajudar a promocionar la festa fallera, així com en diferents mitjans de comunicació, en les xarxes socials municipals i en les estacions de Renfe.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca